هیئت مدیره از مجمع جدا شود؛
ضعف مدیریت در پاس و راهکارها
- توضیحات
- نمایش از شنبه, 29 تیر 1392 12:41
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 1435
در تیم فوتبال وقتی موفق جلوه می کند که فردی در راس امور قرار بگیرد که از دو بعد توانایی قابل توجهی را دارا باشد؛ مدیریت فوتبالی و مدیریت در زمینه امور اداری و مالی
چیزی که در این سالها به بدنه باشگاه پاس آسیب جدی رسانده این مساله بوده که مدیریتها یک بعدی بودند و هرگز مدیری که در هر دو زمینه از توانایی بالایی برخوردار باشد، در راس باشگاه پاس نداشته ایم و هرگز فرصت تکمیل شدن به مدیران در حوزهای که نقص داشتند را نداده ایم.
نبود نظارت کافی بر عملکرد مدیرعامل و نحوه کادر بندی ایشان در ادوار مختلف هیئت مدیره، همواره عامل و مانعی برای شکل نگرفتن تشکیلات منسجم و سازمان یافته در باشگاه پاس همدان بوده است؛ هر مدیری به محض ورود کادر اداری باشگاه را تغییر داده و نفرات خود را جانشانی میکرد.
به عنوان مثال در همدان وکیلی که بر قوانین فوتبال واقف باشد و با اطلاعات کافی وارد عرصه کار به عنوان مشاور حقوقی باشگاه شود نداشتیم، اولیایی با فرصت دادن به بهرنگ زرندی این فرصت را در اختیار وی قرار داد تا اطلاعات خود را تکمیل نماید و وی پس از سه سال حضور در این جایگاه به خوبی این مسائل را پیگیری میکرد اما در زمان مدیریت عباس صوفی وی از سمت خود کنار گذاشته شد.
مورد دیگر هم میتوان از خود کاظم اولیایی نام برد؛ مدیری فوتبالی که در عرض دوسال سعی در تقویت شاکله اداره و مالی و تشکیلاتی پاس داشت که به یکباره به دلیل عدم تطابق دیدگاههای غیرفوتبالی با بهروز مردی و حمیدرضا حاجیبابایی از سمت خود برکنار شد تا فرصت تقویت مدیریت در زمینه که در آن قدری ضعیفتر بود را پیدا نکند. یا همین عباس صوفی؛ مدیری تقریبا غیر فوتبالی اما اجرای و اداری که تا در حوزه فوتبال به اطلاعات مطلوب رسید، از پاس کنار گذاشته شد.
در این یادداشت از ابتدای انتقال پاس به همدان شروع میکنیم و تا به امروز به تحلیل عملکرد مدیران میپردازیم.
اولیایی؛ مدیری با توان فوتبالی بالا، ضعیف در بستر سازی
به جرات میتوان گفت که در مجموع قویترین مدیری بود که فوتبال همدان به خود دید، اما در دوران مدیریت اولیایی به خوبی بسترسازی در باشگاه پاس شکل نگرفت تا امروز وضعیت به این شکل دربیاید.
زمانی که پاس به همدان انتقال پیدا کرد، همه چیز مهیا بود، همه حمایت میکردند و کمبودی وجود نداشت؛ پول میرسید، همه زمینها و امکانات همدان در اختیار پاس بود، زیرساختها تکمیل میشد و کسی جرات نداشت در مورد پاس کمکاری و کوتاهی کند.
اگر اولیایی در در آن زمان به جای برخی کشاندن مهرههای بیاثر و سودجو از پایتخت به همدان، به نیروهای بومی بیشتر محل میداد و اینکه مساله بودجه و تامین اعتبار و هزینه های تیم را به شکلی تنظیم میکرد که یک مجرای همیشگی برای مساله تامین مالی باشگاه پیشبینی شود، الان اینقدر مشکلات مالی گریبانگیر پاس نشده بود که این نکته خود دلالت بر کمتوانی وی در حوزه مدیریی اداری، مالی و اجرایی دارد.
از طرفی دیگر فراری دادن بازیکنان کلیدی و تاثیر گذار از تیم و نبود نظارت بر عملکرد بازیکنان که مسائل اخلاقی زیادی را در سطح شهر در پی داشت باعث کمرنگ شدن حمایت مردم از تیم به سبب تضعیف تیم پاس و بی اخلاقیهای بازیکنان در فضاهای عمومی شهر شد.
ملاحی؛ مدیری فوتبال که چوب موج منفی اطرافیان را خورد
آمدن ملاحی که همزمان با تغییر کادر فنی باشگاه نیز همراه شد، این انتظار را نزد هواداران ایجاد کرده بود که ساماندهی باشگاه باتوجه به روحیه نظامیگری وی سر و شکل بهتری نسبت به قبل پیدا خواهد کرد اما اطرافیان ملاحی که اغلب افراد ناتوان و بدعملکردی بودند، موجب شدند تا سردار خیلی زود افول تیم را در همدان رونمایی کند.
ماندن در لیگ به لطف گل دقایق پایانی به تراکتور سازی (تیم سابق سردار) ثمره یک فصل حضور سردار در پاس بود و فصل بعد که یارگیری توسط مجموعه کاری ملاحی صورت پذیرفته بود، منتهی به سقوط پاس شد.
ملاحی در زمینه امور اداری و مالی قدری نسبت به اولیایی بهتر عمل کرد اما در مجموع هیچ یک از این دو مدیر درجه یک و دو در زمینه فوتبال در مدیریت امور اداری، مالی و اجرایی موفق نبودند.
صوفی؛ مدیری اجرایی اما غیر فوتبالی
عباس صوفی مدیری بود که با توجه به سوابقش در رده های مدیریتی مختلف و نیروی جوانی، از توانایی و پتانسیل بالایی در زمینه های اجرایی برخوردار بود، اما از فوتبال چندان اطلاعات نداشت و همین مساله موجب بروز خسارتهای زیادی برای پاس شد.
صوفی در هیئت فوتبال با الفبای فوتبال آشننا شد؛ اما باشگاه پاس بحث فوتبال حرفهای بود که تفاوتهای زیادی با فعالیت در هیئت فوتبال داشت.
بعد از دو فصل صوفی با ارتباطات و سواد کافی در حوزه فوتبال حرفهای نیز دست یافت، اما بعد از اینکه استان کلی برای تولید یک مدیر فوتبالی هزینه کرده بود، دیگر فرصت را از وی گرفتند و اجازه برداشت از توانایی های این مدیر جوان را به فوتبال همدان ندادند.
رمضانی؛ اساسا مدیر نبود
سیر نزولی کیفیت مدیرعاملان پاس تا آنجا طی شد که یک سرپرت که اوج کارش ارائه کارت تعویض بازیکنان به داور چهارم و چک کردن ساعت خواب بازیکنان بود، به عنوان مدیرعامل پاس، معرفی شد.
وی که از سفارش شدگان مدیران بالادستی بود، در مجموع عملکرد مثبتی را بر جای نگذاشت و تیمی را که با 2میلیارد بدهی تحویل گرفته بود، با 6 میلیارد بدهی روی دست مسئولین همدان گذاشت و اکنون نیز با جسارت زیاد در پی بقاء در پاس است.
رمضانی وجهه باشگاه را با تبانی خراب کرد، او چندی پیش و در فصل گذشته نیز در برنامه90 در مضان اتهام به دلالی قرار داشت و بخشی این برنامه که به صحبتهای بازیکنان اختصاص داشت، رسوایی بدی را برای همدانیها به بار آورد.
راهکارهای خروج از بحران
در مجموع باید مسئولین و تصمیم گیرندگان باشگاه پاس از مدیری بهره ببرند که از توان مدیریتی در هر دو حوزه اداری-مالی و فوتبالی برخوردار باشند؛ بدهیهای بیمهای و مالیاتی سنگین باشگاه ناشی از بیتدبیری و به نوعی بیسوادی مدیران از این قوانین بوده که اکنون گریبان باشگاه پاس گرفته است.
تصمیم گیرندگان طبق پیشنهاد چندباره این حقیر که به هیئت مدیره نیز ارائه شده، باید بین مجمع باشگاه (مسئولین استانی) و هیئت مدیره (افراد اجرایی باشگاه) مرزبندی نمایند؛ افرادی با توانایی در زمینه های اقتصادی، اجرایی، اجتماعی، رسانهای، اداری مالی، فنی و مدیرینی باید از طرف مسئوین انتخاب و به عنوان هیئت مدیره باشگاه در کار وارد شوند تا بر عملکرد مدیرعامل مستمر نظارت کنند.
بازرس هیئت مدیره باید انتخاب شود تا به طور مستمر عملکرد باشگاه را از نظر اداری-مالی و اجرایی زیر ذرهبین ببرند، تا دیگر شاهد به بار نشستن چنین افتضاحاتی در باشگاه پاس همدان نباشیم.
مسئولین استانی هم به دور از چنین مسائل حاشیهای امور باشگاه را در قالب مجمع باشگاه از بالا رصد کرده و در ابتدای هر سال جلسهای را با هیئت مدیره برقرار مینمایند تا پیگیر آنها در سطح کلان شودند؛ ارائه گزارش عملکرد، گزارش مالی، برآورد بودجه و ... توسط هیئت مدیره ضورت پذیرفته و برای اجرایی شدن به مجمع ارائه میگردد.
برای فصل بعد نیز لازم است تا هیئت مدیره فردی را برای مدیریت تیم در فصل جدید منصوب نموده و فردی را به عنوان مدیر تسویه در برابر چیزی حدود 167 طلبکار باشگاه پاس قرار دهند تا طلبکاران وقت مدیر جدید را برای رسیدگی به امور خود تلف ننمایند و مدیرعامل جدید با فراغ بال بتواند به امور جاری باشگاه و برنامهریزی برای فصل جدید بپردازد.
علی ثقفی-مدیر "همدان فوتبال"
نظرات
یاتون رفته ؟؟؟ همین مثیم ناصر نژاد روابط عمومی باشگاه شد ... چقد براش زدین ؟؟ یادتون میاد :lol: :lol: :lol: :lol: شما شاید به فراموشی سپرده باشین اما
ما هنوز خیلی چیزا رو یادمونه
فید آر اس اس برای نظرات به این ارسال