بررسی چرایی شکستهای پیاپی نماینده فوتبال همدان؛
پاس روی دور ناکامیها
- توضیحات
- نمایش از شنبه, 29 تیر 1392 12:44
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 1392
وقتي چند سال پيش باشگاه پاس بزرگ به همدان انتقال يافت و به شهداي شهر همدان هديه شد دنيايی از شور و نشاط استان را در بر گرفت و دوست و دشمن اين انتقال را مايه مباهات دانستند. مسئولان استان با جديت، امور انتقال را انجام دادند و حضور پاس را موتور توسعه ورزش استان قلمداد كردند.
وفاق، يكدلي و شور و اشتياق در كنار مديريت خوب اوليائي مديرعامل وقت دست به دست هم داد تا در همان سال نخست، عنوان پنجم ليگ برتر را به خود اختصاص دهد و همدانيها با غرور از نتايج پاس ياد كنند.
در آن سال تمام دستگاهها به حمايت از پاس پرداختند و ارگانها و سازمانها در برپايي ضيافت شام به پاسيها از يكديگر سبقت ميگرفتند و انگار حادثهاي بزرگ در استان رخ داده است.
بهروز مرادي استاندار وقت، نقش پررنگي در اين انتقال داشت و نام خود را براي هميشه در ورزش استان ماندگار كرد.
تماشاي بازي بزرگان فوتبال دیگر براي دوستداران فوتبال استان رؤيا نبود و براي ديدن ستارههاي فوتبالي لازم نبود رنج سفر به تهران را به جان بخرند بلكه با استقبال پرشور از پاس در ورزشگاه مرمتشده قدس روي سكوهاي داغ حضور پيدا کرده و ستارههاي فوتبالي خود را از نزديك مشاهده میكردند.
استقبال گسترده علاقهمندان به فوتبال از بازيهاي پاس به حدي بود كه از ساعات اوليه عبور و مرور در خيابانهاي منتهي به ورزشگاه قدس مختل شده و صفهاي طولاني براي تهيه بليت بسته ميشد.
در سال اول بازار سياه بليت در خيابان ورزش داغ بود و گاهي بليت مسابقات به چند برابر قيمت، خريد و فروش ميشد اما همه از اين اتفاقات راضي بودند و با جان و دل بازيهاي اين تيم را از نزديك مشاهده ميكردند.
در واقع پاس موتور رونق ورزشی استان لقب گرفت و به ميمنت ورود پاس به همدان ورزشگاه قدس بازسازی شد و محل آبرومندي براي برگزاری مسابقات شد. ورزشگاه مخروبه ملت، احيا شد و با نصب چمن مصنوعي در خدمت جوانان قرار گرفت.
جنب و جوش، ساير شهرستانهاي استان را فرا گرفت و ورزش استان با ورود پاس جان تازهاي یافت. نام همدان در رأس اخبار قرار گرفت و دنيايي از شور و نشاط قشر جوان جامعه را در بر گرفت. آمارها حكايت از كاهش جرم و بزه داشت و همه چيز بر وفق مراد گرديد و همدان بهشت موعود شد.
يكهتازي پاس و حمايت مردمي استان از اين تيم پس از گذشت يك فصل طلايي، كمكم رنگ باخت و دوران افول پاس و ورزش همدان فرا رسيد.
قبل از انتقال پاس به همدان تعداد ورزشینویسان استان كمتر از انگشتان يك دست بود اما حضور پاس باعث رشد خبرنگاران فوتبالی شد و اكنون بيش از 30 نفر براي ورزش قلم ميزنند.
اوليايي مديرعامل وقت كه در تثبيت جايگاه پاس نقش انكارناپذيري داشت و در سال اول با مديريت خاص خود مهرههاي كليدي پاس را حفظ و چندين بازيكن بزرگ استقلالي را جذب كرد؛ با جذب منصور پورحيدري اعتبار و وزن خاصي به تيم داد و پاس در ميادين مورد احترام قرار گرفت.
وينگو بگوويچ فراموش شده و در آستانه اخراج از كشور دوباره در پاس احيا شد و تيمهاي بزرگي چون پرسپوليس، سپاهان و استقلال در برابر خواست هواداران و بازي خوب تيم پاس تسليم شدند و شكستهاي سختي را پذيرا شدند. بهخصوص ارتش سرخ در دامنه الوند منهدم شد و در جام حذفي، پرسپوليس شكست تلخي را پذيرفت که هیچگاه این شکست سنگین از خاطر سرخپوشان محو نخواهد شد.
اوليايي مدير و مدبر در سالهاي بعد با ميدان دادن به برخي از چهرهها در تضعيف پاس، قدم برداشت.
وي كه خود را ناجي پاس ميدانست در ادامه حتي با مسئولان ارشد استان نيز درافتاد و با ثبت بزرگترين اشتباه خود، عليرضا منصوريان را سكاندار پاس كرد كه تمام اين عوامل باعث شد تا هيأت مديره در تصميمي نابهجا وي را عزل و ملاحي را جانشين اين مدير بومي كند.
اوليايي هرچند اشتباهاتي داشت اما بهترين مدير بومي براي پاس بود و اگر مسئولان از وي حمايت ميكردند و در مقابل بلندپروازيها و خودكامگي وی مقاومت ميكردند پاس به چنين روزي نميافتاد.
اکنون پس از سالها علاقهمندان فوتبال، اولیایی را تنها ناجی پاس میدانند. حركت پاس در سراشيبي سقوط با ملاحي سرعت بيشتري گرفت و در نيمه راه، حضور صوفي مدير بومي نيز نتوانست مانع از اين سقوط شود و سرانجام آنچه نبايد ميشد اتفاق افتاد و پاس به ليگ دسته اول سقوط كرد تا ليگ برتر بدون نام پاس ادامه حيات بدهد.
پس از سقوط پاس هيأت مديره و متوليان پاس كه در مقابل هواداران خونگرم قرار داشتند تلاش كردند تا با خريد امتياز مس سرچشمه، آب رفته را به جوي بازگردانند اما دخالت رئيسجمهور و اعتراض مردم سرچشمه مانع از اين انتقال شد و حضور قدرتمند در ليگ دسته اول در دستور كار هيأت مديره قرار گرفت.
مسئولان كه حاضر شده بودند هشت ميليارد بابت خريد امتياز مس سرچشمه بپردازند در بستن تيم در ليگ دسته اول اشتباه بزرگي را مرتكب شدند و سكان هدايت تيم را به فراز كمالوند سپردند تا شايد دوباره به ليگ برتر بازگردند. اما مديريت نه چندان درست و جذب بازيكنان ناكارآمد و فانتزی كه توسط دلالان به پاس تزريق شد باعث گردید تا پاس از نيمه فصل از چرخه مدعيان خارج شود و بازگشت مجدد صوفي و بگوويچ نيز نتوانست مانع از ناكامي پاس شود و اين تيم در نخستین سال حضور در ليگ دسته اول موفق به صعود نشد. با جدايي صوفي از مديريت باشگاه اين بار قرعه به نام عبدالحميد رمضاني افتاد و رمضاني كه سالها در كنار پاس حضور داشت و يكي از كساني بود كه در تيمهاي پاس از تهران تا همدان مسئوليت داشت، سكان تيم را بهدست گرفت.
رمضاني ابتدا منتقدان و پيشكسوتان را در كنار خود قرار داد و با بستن تيمي خوب اميد را در دل هواداران بهوجود آورد اما رفتهرفته مشكلات بر اين تيم مستولي شد و شرايط بد مالي كشور، دامان پاس را گرفت و در فصلي كه به راحتي ميتوانست مستقيم به ليگ برتر صعود كند با اشتباهات فني و ضعف مالي اين شانس را از دست داد و عليرغم داشتن كارنامه موفق در فصل گذشته از صعود بازماند تا حسرت هواداران فوتبال استان سه ساله شود.
پاس ديگر آن پاس محبوب نيست. هواداران سكوهاي ورزشگاه را پر نكردند. مسئولان ارشد استان براي اين تيم دل نسوزاندند. كساني كه به هر نحو دستشان از سفره پاس دور مانده بود در صف مخالفان قرار گرفتند و با ايجاد حواشي، موتور توسعه استان از كار افتاد. هيچكس دلايل ناكامي در چند سال گذشته را رصد نكرد و هيچ مقامي پاسخگوي اين ناكاميها نشد.
پاس در سالهاي گذشته روزهاي بدي را گذراند و اكنون نوبت آن رسيده تا به همه اين ناكاميها خط بطلان بكشيم و با يك برنامهريزي درست و حسابي دوباره اين تيم را به جمع بزرگان فوتبال بازگردانيم.
پاس نياز به آرامش و وحدت دارد و در سايه اين وحدت ميتوان كاستيها را شناسايي و نسبت به ترميم آن گام برداشت.
تمام مشكل پاس مديريت و مديرعامل نيست زيرا در اين چند ساله جابهجايي مديران باعث نزول پاس شده و ديديم كه آمدن ملاحي، صوفي و رمضاني نيز نتوانست مانع از اين سقوط شود. بايد اسكلت اصلي پاس از مديريت گرفته تا بازيكن حفظ شود و ضمن برطرف كردن نقاط ضعف و طرد كساني كه به اين تيم ضربه ميزنند، پاس پاك و قدرتمندي را روانه مسابقات كنيم.
هيأت مديره پاس در روزهاي گذشته تشكيل جلسه داد و عملكرد يك ساله پاس را بررسي كرد و حال قرار است این هفته در نشستي ديگر، تكليف پاس را روشن نمايند.
زمان به سرعت ميگذرد و بیشتر تيمها تمرينات خود را آغاز کرده و اين سردرگمي و بلاتكليفي به صلاح پاس نيست. اميد است هرچه زودتر تكليف روشن شود و پاس با شناخت مديرعامل در راه اعتلا و پيشرفت گام بردارد.
ديگر مردم همدان و هواداران ناكامي را بر خود برنميتابند، صعود به ليگ برتر را ميخواهند. اعضاي هيأت مديره نيز بر اين خواست مردم واقف هستند و مطالبه مردم را ليگ برتري شدن ميدانند.
هيأت مديره طرحي را در دست بررسي دارد تا بر اساس اين طرح هيأت مديره جديدي تشكيل شود و هيأت مديره سابق به عنوان هيأت امنا يا مجمع بالاي سر هيأت مديره جديد، امور را رصد كند. اين طرح كه از سوي يكي از نزديكان هيأت مديره ارائه شده است از چند چهره شناخته شده سياسي و اقتصادي شكل ميگيرد تا در راستاي درآمدزايي و رسيدن پاس به مرز خودكفائي و بينياز شدن از كمكهاي مستقيم دولتي گام بردارد.
به هرحال مردم فوتبالدوست همدان نگران آينده پاس هستند و اميد است هيأت مديره با انتخاب درست و ايجاد فضائي آكنده از وفاق و وحدت در راه اعتلاي پاس گام بردارد. بايد فضاي نقد و بررسي را گسترش داد و پاس به سمت و سوي بومي شدن پيش برود تا اين تيم بيشتر در استان ريشه بزند و مردم با اين احساس كه تيم متعلق به خودشان است، از آن حمايت كنند.
نویسنده : سلیمان رحیمی
نظرات
فید آر اس اس برای نظرات به این ارسال