از عرش به فرش حکایت تیمی که در برزخ بلاتکلیفی است
- توضیحات
- نمایش از دوشنبه, 01 دی 1393 19:39
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 1205
انگار همین چند روز پیش بود که الوند همدان در لیگ یک قدرتنمایی می کرد و در قامت یک تیم مدعی و بالانشین قدعلم کرده بود. روزهای خوب الوند خیلی زود به خط پایان رسید و مدت هاست که آسمان این تیم ابری به نظر می رسد.
به گزارش "همدان فوتبال"، اگرچه به انتقال پاس به استان همدان که با تصمیم ناجا در سال 86 صورت گرفت بارها و بارها از زوایای مختلفی پرداخته شده اما نکته مهمی که در این تصمیم پر سر و صدا نهفته است اینکه با آمدن آخرین قهرمان ایران در آسیا به همدان، فوتبال استانی که خیلی در کشور حرف برای گفتن نداشت جان تازه ای گرفت و همین انتقال موجبات پیشرفت پرطرفداترین رشته ورزشی در استان را فراهم کرد.
در سال 89 بود که پاسی ها در زمان مدیریت سردار کریم ملاحی دست به یک تصمیم دور از باور زده و امتیاز تیم فوتبال شهرداری همدان در رقابت های دسته دوم باشگاه های ایران را خریداری و این تیم را به عنوان تیم دوم باشگاه پاس راهی مستطیل سبز کردند.
این اتفاق اما از یک جهت برای تیم دوم پاس که درصد بالایی از بازیکنان آن را نفرات بومی تشکیل می دادند خیلی هم بد نبود. تیم دوم پاس که با نام "پاس نوین" گام به مسابقات می گذاشت زیر چتر حمایتی باشگاه قرار گرفت و به امکاناتی چون اتوبوس برای ایاب و ذهاب و همچنین دفتر اختصاصی برای امور اداری باشگاه دست یافت.
پس از یک سال حضور در لیگ دسته دوم و کسب رتبه هشتم جدول رده بندی و در حمایت از اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی، پاس اما امتیاز این تیم را به بهرام یدی و علی سیفی زارعی دو تن از پیشکسوتان فوتبال استان همدان واگذار کرد تا کمی شانه های خود را از هزینه های سنگین تیمداری خالی کند.
یک سال بعد پاس نوین با واریز 53 امتیاز به حساب خود دست به کار بزرگی در لیگ دو زد و با کسب عنوان قهرمانی در لیگ دو جواز حضور در رقابت های لیگ دسته اول فوتبال باشگاه های کشور را بدست آورد.
در آخرین بازی پاس نوین در لیگ دو اما یک اتفاق مهم دیگر برای این تیم رخ داد و بهرام یدی مالک باشگاه خبر از تغییر نام این تیم به الوند همدان داد. نامی که همان موقع اعلام شد هواداران این تیم محبوب برگزیده اند.
وقتی پاس و الوند همسایه شدند
با صعود الوند به لیگ دسته اول، همدان صاحب دو نماینده در لیگ یک فوتبال باشگاه های کشور شد. پاس در یک گروه قرار گرفت و الوند هم در گروهی دیگر تا استان برای رسیدن به لیگ برتر از دو شانس برخوردار باشد.
الوند اما در نخستین سال حضور خود در لیگ یک کارها کرد در حد کارستان. این تیم به قدری خوب و روان بازی می کرد که این عملکرد خیلی از بزرگان فوتبال از جمله مجید جلالی را به زبان ستایش واداشت. الوندی ها در این فصل رقابت خوبی با گسترش فولاد تبریز داشتند و فقط در هفته های آخر شانس با آن ها یار نبود تا الوند با بداقبالی از صعود به لیگ برتر بازبماند.
یک سال بعد الوند هفته های ابتدایی لیگ را همانگونه که انتظار می رفت آغاز کرد و با کسب نتایج ایده آل رده های بالایی جدول را به انحصار خود در آورد. در جام حذفی اما الوندی ها سال گذشته به پرسپولیس پرآوازه خوردند و پس از همان بازی بود که ناکامی های این تیم محبوب استارت خورد.
بعد از این بازی روزگار بر وفق مراد الوندی ها کوک نشد و هر روز که می گذشت اوضاع این تیم بدتر هم می شد. در نیم فصل بازیکنان خوب و کلیدی این تیم نظیر سید جمال معصومی و روح الله عبداللهی بار سفر را بسته و راهی تیم های دیگر شدند تا یک مشکل اساسی به سایر مشکلات الوند افزوده شود.
در نیم فصل دوم کادرفنی الوندی ها هم دچار تغییر شد. اگرچه با رفتن رضا طلایی و آمدن خرمزی هم گره از کار نماینده همدان باز نشد تا دست آخر تیم محبوب استان راهی دسته دوم باشگاه های کشور شود.
با این اتفاق از همان لحظات نخست سقوط، حرف و حدیث ها درباره واگذاری امتیاز این تیم، انتقال امتیاز الوند به شهر یا استان دیگر و حتی تیمداری در دسته دوم توسط افراد نه چندان فوتبالی با قول های آنچنانی به گوش رسید.
جرقه نخست حاشیه ها وقتی زده شد که بهرام یدی مدیرعامل سابق الوند و فعلی پاس همدان در آیین تودیع و معارفه باشگاه پاس دم از واگذاری امتیاز الوند به استانی دیگر زد. این حرف همانا و جبهه گیری موسپیدان فوتبال همدان همانا!
استدلال یدی اما این بود که تیمداری در لیگ دو هزینه های زیادی می خواهد و اگر الوند به استان دیگری برود، این گونه استان می تواند از صرف هزینه های زیاد شانه خالی کند.
یدی همان جا اعلام کرد: پیشنهاد داده ایم شهرداری همدان، الوند را تحت پوشش بگیرد و قرار است شورای شهر و شهردار پاسخ بدهند. اگر آنها قبول نکنند شاید یک کارخانه مواد غذایی تیم را اسپانسری کند و اگر این کارخانه هم الوند را مورد حمایت قرار ندهد امتیاز الوند را از استان خارج می کنیم!
اما بعد از این ماجرا هر روز یک اتفاق جدید درباره این مساله رخ می داد. یک روز یوسفیان شهردار سابق همدان در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد که شهرداری خیلی آمادگی تیمداری ندارد و فردا به گوش همان خبرنگاران رسید که بزرگان فوتبال همدان، شهرداری را مجاب به تیمداری کرده اند.
یک روز رئیس کانون هواداران پاس ردای تیمداری به تن کرد، فردا همه چیز بر آب شد و یدی اعلام کرد که این پیشنهاد فقط در حد یک حرف بوده است. این وسط می ماند سرنوشت الوند همدان که این دست و آن دست می شد!
البته فصل گذشته حواشی دیگری هم گریبان الوندی ها را گرفت. یکی از این حواشی موضوع تغییر کاربری زمین هایی بود که توسط مدیران این باشگاه صورت گرفت و در همان روزها مولوی یکی از اعضای شورای شهر همدان با مطرح کردن مباحثی جالب بنزین روی آتش ریخت. او گفت: "ما به هیچ وجه مخالف حمایت از تیم های الوند و پاس نیستیم، اما به چه قیمت باغ ها تخریب میشود؟ به قیمت اینکه چند فوتبالیست به خاطر حفظ منافع چند دلال به توپ پا بزنند؟"
چنین مباحثی اما بهرام یدی را نسبت به تیمداری دلسرد کرد و او شاید ترجیح داد تنها حواس خود را معطوف به پاس کند.
برای الوند هم هر روز یک خبر تازه به گوش می رسید. یک روز انتقال به گیلان، یک روز واگذاری به شرکت خصوصی یا یک کارخانه در همدان یا یک روز واگذاری امتیاز به شهرداری همدان.
اما هیچ کدام از این ها رنگ واقعیت به خود نگرفت و دست آخر بهرام یدی چتر حمایتی خود را دوباره برای الوند باز کرد. او اما دست به تصمیمات عجیبی زد و بیگم جانی را به عنوان مدیرعامل این تیم منصوب کرد. مردی که در فوتبال هیچ سابقه ای نداشت و از همان روز اول این تصمیم بستر انتقاد برای اهالی فوتبال و رسانه را فراهم کرد.
با تیم مدیریتی جدید، الوند امسال در لیگ دو موفق نبوده و شاید تنها آرزوی مردم همدان نرسیدن این تیم به لیگ دسته سه باشد.
تیمی که در میان مردم همدان از محبوبیت بالایی برخوردار است و اگر مسئولان خارج از نوبت به اوضاع این تیم رسیدگی کنند دست به کار بزرگی زده اند. الوند این روزها با مشکلات عدیده مالی دست و پنجه نرم می کند و آن طور که از شنیده ها پیداست برخی بازیکنان خوب این تیم نظیر امید خورج در نیم فصل از این تیم جدا خواهند شد.
"بهرام یدی" مالک الوند درباره وضعیت این تیم گفت: تصمیم گیری درباره وضعیت سرمربی الوند زود است. جدا از مشکل سربازی بیگم جانی، او در امر نتیجه گیری موفق نبوده و باید فکری به حال تیم کنیم. البته هنوز زود است و بعد از تعطیلات همه چیز مشخص می شود.
به گزارش ایسنا؛ تیم الوند همدان امسال در لیگ دسته دوم باشگاه های کشور حاضر و در نیم فصل اول مسابقات نتایج خوبی کسب نکرده است.
گزارش از خبرنگار ایسنا، منطقه همدان: حامد صیفی
نظرات
فید آر اس اس برای نظرات به این ارسال