کی روش،رویش فوتبال حرفه ای ایران در آوردگاه جهانی

b_150_100_16777215_00_images_stories_keyrosh.jpgبدون تردید ˈکارلوس کی روشˈ سرمربی سربلند ایران در جام جهانی 2014 برزیل است، مهره ای تاثیرگذار که تغییر در جریان و نگرش سنتی فوتبال ایرانی، ایجاد خودباوری و روحیه توفیق طلبی او به بازیکنان در پیکارهای جام بیستم در واقع رویش فوتبال حرفه ای در آوردگاه جهانی بود.

 

به گزارش "همدان فوتبال"، سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان در این مدت گذشته که فوتبال دوستان ایرانی حتی نگاه خوشبینانه به نبرد برابر با تیم های بزرگی نظیر نیجریه و آرژانتین نداشتند، با تغییرات شگرف و غیرقابل پیش بینی توانست تیمی را روانه میدان کند که دنیا را حیرت زده کرد.

 

تیمی که دست پرورده کی روش در این ماه ها به خصوص در شش ماه اخیر بود، جدا از مباحث تاکتیکی و فنی، منسجم، جنگجو و خودباور بود و برنامه محور و هوشیار برابر بزرگان فوتبال دنیا عمل کرد.


هر چند در این بین نمی توان کیفیت رقابت با نیجریه و آرژانتین را با افت بازی مقابل بوسنی و هرزگوین مقایسه کرد اما در مجموع واقعیت تلخ تضاد و فاصله تیم ملی کشورمان با سطح اول فوتبال جهان چهارشنبه شب گذشته با شکست مقابل بوسنی و هرزگوین نشانگر ضعف ها و کاستی هایی است که سال ها گریبانگیر فوتبال ایران بوده اما به هر حال در همین سال ها مدام تکرار این کلید واژه را شنیده ایم که ˈتیم بزرگ، مربی بزرگ می خواهدˈ.


اکنون که وداع با جام جهانی و ثبت نتایج این سه بازی هر چند تلخ اما مورد پذیرش و اقبال عمومی است، باید با جدیت بیشتر از گذشته به این نکته اشاره کنیم که اگر تیمی بزرگ می خواهیم باید مربی بزرگی همچون ˈکارلوس کی روشˈ را حفظ کنیم.


حتی سیاستمداران راس نظام نیز به این مهم پی برده اند که کی روش تا چه اندازه توانسته دگرگونی مثبت در فوتبال ملی ایران ایجاد کند و طبیعی است چنین مربی بزرگی برای تحقق آرزوهای بزرگ دستمزد بالا هم مطالبه کند.


واقعیت های فوتبال به این نکته مهم اشاره می کند که فاصله ای که امروزه بین تیم ملی کشورمان همچون سایر قدرت های آسیا با فوتبال روز دنیا است به همین راحتی قابل پوشش نیست و نمی توان انتظار داشت کی روش و هر مربی دیگر در کوتاه ترین مدت بتواند خلق معجزه کند.


تیم ملی ایران در جام بیستم مقابل تیم هایی قرار گرفت که هر کدام بیش از 20 لژیونر آن هم در سطح اول فوتبال باشگاهی اروپا دارند و آیا می تواند با نفراتی که که در اختیار داریم با آنها برابری کرد.


آیا می توان از ˈعلیرضا حقیقیˈ که بازی های ملی او حتی به شمارش انگشتان دست هم نمی رسد، پولادی، صادقی، حیدری، حسینی، منتظری و خیلی از نفرات اعم از اصلی و ذخیره تیم که فوتبال اروپایی را نمی شناسند، انتظار مهار ستاره ها را داشت.


به ترکیب هر سه تیم حریف ایران در جام بیستم که نگاهی می اندازیم ستاره هایی هستند که در فصل گذشته فوتبال اروپا جزو بهترین های باشگاهی خود بوده و حتی همین تیم بوسنی و هرزگوین که برخی ها انتقاد از باخت می کنند، 22بازیکن لژیونر را در ترکیب اصلی تیم های باشگاه خود داشت و برخی از آنها نظیر ˈامیر اسپاهیچˈ مدافع لورکوزن آلمان، ˈادین ژکوˈ مهاجم منچسترسیتی انگلیس، ˈوداد ایبیسیوویچˈ مهاجم فصل قبل اشتوتگارت آلمان ، ˈسجاد صالح اوویچˈهافبک هوفنهایم آلمان، ˈمیرالم پیانیچˈ هافبک آث رم ایتالیا ، ˈزیدووان میسیموویچˈ هافبک سابق تیم های بایرن مونیخ آلمان و گالاتاسرای ترکیه جزو ستاره های تیم خود بودند.


شکست مقابل این تیم در حالی رقم خورد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان فوتبال جهان شاید حق تیم بوسنی هم وداع از جام نبود و اگر اشتباهات داوری در دیدار مقابل نیجریه روی نمی داد چه بسا حالا بوسنی به جای نیجریه صعود کرده و حریف فرانسه می شد.


اما حالا که از صعود به دور دوم جام جهای بازمانده ایم شاید به اعتقاد برخی وداع تلخ از جام بیستم باشد اما نباید از این امیدواری گذشت که هنر کارلوس کی روش در این جام رویش فوتبال حرفه ای ایران در آوردگاه جهانی بود.


بدون تردید همین خلاقیت، ابتکار، نوآوری، توفیق طلبی و انگیزشی که کی روش در بین ملی پوشان کشورمان ایجاد کرد باعث شد تا برخلاف میادین مهم فوتبال در گذشته هیچ یک از بازیکنان پس از پایان کار رویکرد انتقادی نسبت به سرمربی تیم نداشته و او را مورد ستایش قرار دهند.


با این اوصاف این انتظار هم نمی رود که برخی به دلیل عدم راه یابی تیم ملی به دور دوم و شکست مقابل بوسنی و هرزگوین را غیرقابل تصور دانسته و نگاهی صرفا منتقدانه به عملکرد تیم داشته باشند و این انتظار می رود که بیش از هر چیزی این موضوع گرفتار کسانی نشود که با یک غوره سردی و با یک مویز گرمی می کنند.


شاید بهتر آن باشد که همگان یاد بگیرند به این مساله فنی نگاه کنند و نه احساسی و به جای بازگشت به عقب و تحلیل و تفسیر ماجرای فوتبال ایران در آوردگاه برزیل، نسبت به آینده فوتبال کشورمان که جام ملت های آسیا را مقابل خود دارد، به پیشنهاد و راهکار بپردازند.


به هر حال پرونده نبرد تیم ملی فوتبال کشورمان در جام جهانی بسته شد و بهتر است برای تحقق فرآینده موفقیت تیم ملی تصمیم گیری شود.


آنچه که از هنر سرمربی پرتغالی تیم ملی در جام بیستم به نمایش گذاشته شد، انسجام در کار دفاعی و ناکام گذاشتن ستاره های فوتبال دنیا برای عبور راحت از سد آهنین دفاع ایران بود.


شاید تنها دغدغه کی روش در این جام نبود هافبک خلاق و بازی ساز بود تا ضمن کنترل جدی و موثر در میانه میدان با توجه به سیستم تدافعی تیم، بتواند ساختار حمله را سازماندهی کند. ایرادی که در بازی با بوسنی و هرزگوین که به دلیل نیاز مبرم به کسب پیروزی کاملا مشهود بود و تغییرات تاکتیکی تیم نتیجه نداد تا ضمن عدم تمرکز بر کار دفاعی، ضمن دریافت سه گل شرایط صعود را از دست بدهیم.


با این حال تیم ملی جام ملت های آسیا را پیش رو دارد و اگر می خواهیم حضوری متفاوت با گذشته و به سمت خلق نتایج مناسب در این جام آسیایی حرکت کنیم باید تجربه حرفه ای که فوتبالمان از جام جهانی برزیل به سوغات آورده است را به خوبی مورد استفاده قرار دهیم. تجربه ای که با تفکرات کارلوس کی روش بر روح فوتبال ایران تزریق شد و رویش جوانه های فوتبال حرفه ای ایران را شاهد بودیم.

 

نویسنده: میثم ناصرنژاد

 


نظرات   

 
+1 #1 ramii 1393-04-06 11:30
3 بازی 1 امتیاز......
بین 4 تا تیم چهارم!!!!!!!!
رویکردش به چیه؟؟!!!!!!!! :O
 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه کردن