در آوردن پاس به همدان نقش داشتم؛

هیچ کدام از سیاست های راهبردی در پاس اجرایی نشد

اكبر عابدياکبر عابدی رییس سازمان بازرسی غرب کشور بدون تردید نقش آفرین اصلی انتقال پاس به همدان پس از بهروز مرادی استاندار وقت بود. در سال 86 زمانی که بهروز مرادی معاونانش را برای تصمیم گیری مهم در انتقال پاس به همدان به اتاقش فراخواند، اکبر عابدی تنها معاونی بود که به مرادی بابت موثر بودن این انتقال در رشد ورزش همدان به خصوص فوتبال اطمینان داد.

به گزارش خبرنگار "همدان فوتبال"، عابدی که هرگز تمایلی برای حضور در هیات مدیره باشگاه پاس نشان نداد اما به عنوان یک همدانی و همسو با تصمیم بهروز مرادی، به وی کمک کرد تا این انتقال سرآغازی خوشایند برای ورزش همدان داشته باشد.

رییس سازمان بازرسی غرب کشور در نشست پیشکسوتان فوتبال همدان لازم دید تا باب خاطرات برجای مانده از انتقال پاس به همدان و سپس تبعات این حضور گذری بزند؛ سال 86 که پاس به همدان آمد و به اتفاق آقای مرادی و معاونان مشورت می کردیم که پاس را بپذیریم یا نه و بنا به پیشنهاد سردار احمدی مقدم مبنی بر انتقال پاس به همدان و اینکه آیا پاس این قابلیت را در همدان دارد یا نه. تصمیم نتیجه بخش را در این نشست دو ساعته گرفتیم.

عابدی افزود: در این جلسه یکی دو ساعته مشورتی، تصمیمات در واقع برای پیشرفت ورزش استان بسیار تعیین کننده و راهگشا بود تا ظرفیت نهفته و بالقوه ای که از قدیم درهمدان داشتیم بتواند شکل بهتری پیدا کند.

ابتدا یکی از معاونان مخالف بود، دیگری نظری نداشت، یکی از معاونان هم منتظر بود ببیند نظر استاندار چیست تا مطابق میل ایشان صحبت کند. آقای مرادی هم ضمن اینکه علاقه مند بود و آمادگي پذیرش این ریسک را داشت، اما برای آوردن پاس مردد بود چرا که همدان را نمی شناخت و نمی دانست به سردار احمدی مقدم چه پاسخی بدهد.

این پیشکسوت فوتبال همدان خاطرنشان کرد: من دیدم هیچ چیزی دل آقای مرادی را نمی تواند مطمئن کند مگر اینکه از گذشته فوتبال همدان چند جمله ای تعریف کنم. به روزهای قبل انقلاب و شرایط فوتبال همدان بین سال های 54 تا 56 اشاره کردم و ان زمان خودم نیز پا به توپ بودم. از ظرفیت همدان و اسامی برخی بازیکنان بنام همدان در قبل از انقلاب گفتم و در حال تشریح وضعیت فوتبال آن زمان بودم که در وسط های این گفت وگو دکتر مرادی علی رغم همه مسایل و مشکلاتی که ممکن بود در آینده بیفتد تصمیم قطعی گرفت که حتما پاس را بپذیرد. البته این را نمی گویم که به شما عرض کنم من در آوردن پاس در همدان نقش داشتم اما نقش من را هیچ کس را نمی‌تواند منکر بشود.

وی در ادامه گفت: در گذشته، حال و آینده دنبال این مباحث نبودم و اینکه نقش خودم را برجسته کنم که حاصل اتفاقاتی بوده که ما رقم زدیم بلکه خداوند شریطی را فراهم کرد و ما هم وظیفه معرفی ظرفیت های ورزشی استان را داشتیم کما اینکه در مناسبت های مختلف ظرفیت های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و تدین و دیانت مردم را داشته ایم.

عابدی اظهار داشت: دکتر مرادی بعد از این جلسه صحبت کرد و قبول كرد كه پاس را بپذیرد. در جلسه نهایی نه به عنوان معاون ایشان بلکه به عنوان یک همدانی که همدان را می شناختم و زمانی فوتبالیست بودم و می دانستم اگر یک تیم لیگ برتری و یک ظرفیت بزرگ، حال ورزشی، هنری و فرهنگی به همدان اضافه شود ما را کمک می کند برای مبارزه با اعتیاد، ناهنجاری های اجتماعی وجرایم ریز و درشت و هم چنین به همدان کمک می کند تا برگردد به عقبه دیرینه خود که پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بوده است.

وی افزود: می دانستم که این اقدام یعنی ایجاد یک ظرفیت سازی جدید فرهنگی، دینی و تمدنی. اما به هر حال پاس دولتی است هر چند به شهدا هدیه شده ، سال بعد از انتقال پاس مجلس تصویب کرد که دولت کمک مالی نکند و برهمین اساس با مرادی صحبت شد تا سه چهار تا کار به عنوان سیاست های راهبردی مشخص تدوین و برای مدیران پاس ابلاغ شود اما هیچ کدام طبق انتظار اجرایی نشد.

عابدي تصريح كرد: ابتدا مقرر شد سالی 30 درصد به ظرفیت های بومی پاس ایجاد شود و برای اینکه اولین سال شرایط کمی سخت بود، قبول کردیم که سال اول 20 درصد باشد تا بتوان بهتر عمل کرد اما در پروسه پنج ساله کاملا بومی شود. این مورد تصویب شد و ابلاغ شد به اولیایی كه قرار شد تا دولت برای اینکه همیشه گرفتار کمک مالی نشود ظرفیت اقتصادی ایجاد شود. تاکید بر تشکیل معاونت اقتصادی در باشگاه داشتیم اما در عمل هرچقدر جلو رفتیم این امر عملیاتی نشد.

وي ادامه داد: سیاست سوم ما این بود که اعضای هیات مدیره پاس واقعا هیات مدیره باشند و اعمال مدیریت کنند و مدیرعامل هم بیاید و جواب بدهد.

رئيس بازرسي غرب كشور اذعان داشت: متاسفانه این شرایط آنطور که انتظار می رفت سپری نشد و در واقع مشكلات پيش روي باشگاه پاس ناشي از سوء مديريت بود. بارها خواستار حسابرسي شديم كه در اين شش سال اتفاق نيفتاد و سرانجام چند روز پيش حسابرسان در باشگاه پاس مستقر شد.

وی در پایان یادآور شد: بايد در راستاي خودكفايي اقتصادي براي باشگاه‌هاي الوند و پاس برنامه ارائه داد. اين دو تيم نبايد متكي به كمك‌هاي دولتي باشند و بايد راهكارهاي درآمدزايي را جستجو كنند و در يك پروسه زماني به استقلال اقتصادي برسند.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه کردن