جام جهاني؛ تبلور انديشههاي نو، نبرد تفكرات مربيان
- توضیحات
- نمایش از دوشنبه, 19 خرداد 1393 23:24
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 1345
فوتبال عصر جديد با تحولات اساسي مواجه شده است؛ تغييراتي كه نشان دهنده علميتر شدن روز افزون فوتبال در سطح اول دنيا است.
مقايسه جامهاي جهاني هر دوره نسبت به دورههاي قبلي اين واقعيت را در اذهان تداعي ميكند كه در جامهاي جهاني پيشتر ميرويم نبرد انديشههاي مربيان و تفكرات آنها بر توانايي فردي بازيكنان چيره ميشود. اين درست كه آمادگي بازيكنان از شروط لازم و اساسي هر تيم به عنوان ابزار اصلي كار مربيان مطرح است، اما چيزي كه برنده مسابقات را در ميدان جام جهاني مشخص ميكند برتري دانش و غلبه فكري مربيان تيمها برابر يكديگر است.
تاكتيك در فوتبال امروز بر تكنيك مقدم است
سطح فوتبال روز دنيا نسبت به گذشته خيلي تفاوت پيدا كرده، تاكتيك تيمها موثرتر از تكنيك فردي بازيكنان شده و اين شرايط ميطلبد كه مربيان با ريزبيني و تيزبيني بيشتر گام در اين عرصه بگذارند. در ساليان نه چندان دور، پلهها، بكنبائرها، مارادوناها و پلاتينيها و ساير نفرات تاثيرگذار تيمهاي فوتبال دنيا بودند كه قهرمانان را تعيين ميكرند اما در فوتبال امروز يك مسي يا يك رونالدو به تنها و بدون حضور يك مربي انديشمند و توانا در راس تيم ، نميتوانند از تيمشان يك قهرمان بسازند.
اين مساله نشان از علميتر شدن فوتبال در سطح دنيا دارد، البته نبايد از اين نكته هم چشم پوشي كرد كه سطح فوتبال بازيكنان بالا رفته و بازيكنان شاخص نسبت به ساير بازيكنان حرفهاي اختلاف كمتري نسبت به اين تفاوت در گذشتهدارند.
پيشبينيهاي كارشناسان از قهرمان جام جهاني
با اين مقدمه بايد ديد در جام جهاني 2014 برزيل كدام تيم بهترين بهره را از تفكرات مريي خود خواهد برد و تفكرد كدام مربي بر سايرين فائق خواهد آمد.
دوستداران فوتبال در دنيا اين روزها بي صبرانه منتظر آغاز رقابتهاي جام جهاتي هستند؛ پيش بيني كارشناسان و هواداران عادي فوتبال از روزها قبل آغاز شده و هر كس يك تيم را گزينه اصلي قهرماني ميدانند، خيليها از برزيل ميزبان به عنوان قهرمان ياد ميكنند و برخي نيز از اسپانيا، آرژانتين، آلمان و حتي ايتاليا، هلند و انگليس به عنوان مدعيان نام ميبرند اما پيش از پرداختن به اين موضوع بايد نگاه دقيقتري به جدولبندي مسابقات داشته باشيم.
راه آسانتر برخي تيمها تا رسيدن به يك چهارم نهايي
گروهبندي مسابقات و نگاهي اجمالي به شرايط تيمها نشان از آسانتر بودن مسير صعود براي برخي تيمها دارد و پيش بيني تيمهاي صعود كننده از برخي گروهها چندان سخت به نظر نميرسد، هرچند طبق مثل معروف توپ گرد است و فوتبال به هيچ تيمي روي خوش ندارد و امكان رقم خوردن نتايجي به دور از همه پيش بينيها وجود دارد.
برزيل بخت اصلي صعود از گروه اول
در گروه اول تيم ميزبان مسابقات و قهرمان 5دوره جام جهاني راه سختي براي صعود ندارد و بعيد است كه در مصاف با تيمهايي چون مكزيك، كرواسي و كامران براي صعود به مرحله بعدي با توجه به شرايط ميزباني باز بماند، اما رقابت براي تعيين تيم دوم صعود كنند در اين گروه بين سه تيم ديگر سنگين خواهد بود و هر سه تيم از شانس صعود به مرحله بعدي برخوردار خواهند بود.
اسپانيا و هلند شانسهاي اصلي گروه دوم
در گروه دوم؛ قهرمان دوره قبلي رقابتهاي جام جهاني در مصاف با تيمهايي چون هلند، شيلي و استراليا به احتمال غريب به يقين از گروه خود صعود خواهد كرد و هلند را ميتوان دومين بخت صعود از اين گروه دانست و شيلي و استراليا تنها در صورت خلق شگفتي ميتوانند به صعود از گروه اميدوار باشند.
چهار تيم با بختهاي تقريبا يكسان در گروه سوم
در گروه سوم اين رقابتها كه ميتواند از نظر سطح تيمها يكي از سادهترين گروه رقابتها باشد و در عين حال سختترين و سنگين ترين رقابتهاي بين تيمهاي حاضر در گروه را رقم بزند، شاهد حضور تيمهاي يونان، كلمبيا، ساحل عاج و ژاپن هستيم. در اين گروه پيش بيني دو تيم صعود كننده كاري واقعا دشوار است اما هر دو تيمي كه از اين گروه به مرحله بعد راه يابند قطعا در مرحله بعدي كار سختي را در برابر تيمهاي اول و دوم گروه چهارم خواهند داشت.
ايتاليا و انگليس بختهاي صعود از گروه چهارم با گوشه چشمي به اروگوئه
در گروه چهارم ايتاليا و انگليس شانشهاي اصلي صعود به مرحله بعدي محسوب ميشوند اما نبايد از تيم اروگوئه نيز به سادگي گذشت؛ تيمي كه در دورههاي گذشته ثابت كرده كاملا غيرقابل پيشبيني است. ديگر تيم حاضر در اين گروه كاستاريكا است كه با اتفاقات عجيب وغريب فوتبال ممكن است بتواند به مرحله بعدي مسابقات صعود نمايد.
كار راحت فرانسه در گروه پنجم
همگروهي فرانسه با سوئيس، اكوادور و هندوراس نشان از ساده بودن راه صعود براي قهرمان جام جهاني در سال 1998 دارد و در بين ساير تيمهاي گروه نيز ميتوان سوئيس را نسبت به ساير تيمها داراي بخت بالاتري براي صعود برشمرد.
آرژانتين مدعي اصلي صعود از گروه ششم
قهرمان دو دوره جام جهاني در مصاف با نيمهاي نيجريه، بوسني و ايران كار سختي را براي صعود نخواهد داشت و نيجريه را ميتوان مدعي دوم اين گروه براي صعود به مرحله دوم رقابتها دانست. در اين گروه تيم ملي كشورمان با هدايت كارلوس كيروش از صعود به مرحله بعدي نااميد نيست و اولين ديدار ايران در اين گروه برابر نيجريه را ميتوان تعيين كنندهترين مسابقه اين گروه براي كشورمان دانست كه پيروزي در اين ديدار ميتواند تا 60درصد تضمين كننده صعود ايران به مرحله دوم مسابقات باشد.
آلمان و پرتغال شانسهاي اول گروه هفتم
در گروه هفتم دو تيم المان و پرتغال در مصاف با غنا و آمريكا در روي كاغذ تيمهاي صعود كننده خواهند بود و اگر دچار حوادث غيرقابل پيشبيني و بيرحميهاي فوتبال نشوند، دو تيم صعود كننده از اين گروه خواهند بود.
گروه هشتم در وضعيتي مشابه گروه سوم
نزديك بودن تيمهاي گروه هشتم شانس صعود را براي هر چهار تيم بلژيك، روسيه، كره جنوبي و الجزاير باز نگهداشته است و پيش بيني ميشود كه رقابت سختي را در اين گروه شاهد باشيم.
مرحله يك هشتم نهايي و فينالهاي زودرس
در مرحله يك هشتم نهايي رقابتهاي جام جهاني 2014 با توجه به ديدارهاي ضربداري گروهخاي يك و دو، سه و چهار، پنج و شش و همچنين هفت و هشت، شاهد برخي فينالهاي زودرس خواهيم بود كه جدال كه برزيل با يكي از دو تيم هلند يا اسپانيا شاخصترين رقابتهاي اين مرحله خواهد بود.
تيم اول گروه دوم كه با يكي از تيمهاي مكزيك، كرواسي يا كامرون مواجه خواهد شد، كار سادهتري را در پيش خواهد داشت به همين سبب رقابت بين هلند و اسپانيا براي سرگروهي در جهت عدم برخورد با برزيل در مرحله يك هشتم ديدني خواهد بود.
به نظر ميرسد تيمهاي انگليسن و ايتاليا در صورت صعود به مرحله يك هشتم در برابر تيمهاي صعود كنند از گروه سوم كار خيلي دشواري را در پيش نداشته باشند.
فرانسه در صورت سرگروهي با تيم دوم گروه ششم مواجه خواهد شد كه اگر فرانسه تيمي مقتدر باشد در اين مرحله مشكل زيادي نخواهد داشت و مصاف آرژانتين در براب رسوئيس در اين مرحله محتمل است.
آلمان و پرتغال در صورت صعود از گروه هفتم در مرحله يك هشتم در مقابل تيمهاي صعود كننده از گروه هشتم قرار خواهند گرفت كه به نظر نميرسد كار آن تيمها بتوانند براي دو قدرت فوتبال اروپا مشكل ساز شوند.
يك چهارم نهايي نفس گير و جذاب
در اين مرحله پيش بيني رويارويي برزيل با يكي از دو تيم ايتاليا يا انگليس خواهد شد، مگر اينكه ميزبان رقابتها در مرحله قبلي مصاف با يكي از دو تيم هلند يا اسپانيا را واگذار كرده و از عرصه رثابتها حذف شده باشد كه خيلي بعيد به نظر ميرسد.
ديگر مصاف حساس اين بخش از جدول رويارويي يكي از دو تيم ايتاليا يا انگليس يه در برابر برزيل قرار نخواهند گرفت با يكي از دو تيم اسپانيا يا هلند است كه در جدول و در مرحله يك چهارم با برزيل برخورد نكرده است.
در آن سوي جدول نيز پيش بيني برخورد فرانسه با يكي از دو تيم آلمان و پرتغال و همچنين رويارويي يكي از دو تيم آلمان يا پرتغال با آرژانتين در اين مرحله قابل پيش بيني است.
برزيل، آلمان، آرژانتين و اسپانيا بختهاي اصلي حضور در نيمه نهايي
با توجه به جدول مسابقات پيش بيني بنده از حضور هشت تيم: فرانسه، المان، برزيل، انگليبس، پرتغال، آرژانتين، اسپانيا و ايتاليا در مرحله يك هشتم نهايي كه به ترتيب نگارش دو به دو با هم مصاف خواهند داد، ميباشد. با توجه به جدول رقابتها و ديدارهاي رو در رو حضور تيمهاي برزيل، آلمان، آرژانتين و اسپانيا در جمع چهار تيم پاياني محتمل به نظر ميرسد.
نگاه به جدول مسابقات و نحوه برخورد تيمهادر مرحله نيمه نهاي؛ امكان برخورد تيمهاي آلمان و برزيل و همچنين آرژانتين و اسپانيا را در اين مرحله محتمل ميكند كه راه يافتگان به فينال ممكن است ارائه دهنده يك فينال تماما اروپايي يا تماما امريكاي جنوبياي و يا فينالي اروبايي-آمريكاي جنوبياي باشند.
علي ثقفي-كارشناس فوتبال
داراي مدرك مربيگري سطح B كنفدراسيون فوتبال آسيا
نظرات
همدان فوتبال رو عشق
فقط اميدخان طيرى
يدى لعنت به تو كه از محبوبيت طيرى ميترسى
حالا نتايج مربيه هزينتو ميبينيم تو هم كه دنبال بيزينستى وفوتبال رو بهونه كردى
بزودى دستت رو مسشه
فقط اميدخان طيرى
يه مصاحبه با اميدخان طيرى بكن
فقط اميد خان طيرى
فید آر اس اس برای نظرات به این ارسال