1000 تماشاگر براي سه هفته آغازین لیگ دسته یک؛
سوغات بی برنامگی در سکوهای پراز خالی ورزشگاه قدس
- توضیحات
- نمایش از سه شنبه, 16 مهر 1392 12:38
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 912
1 - يكي از افتخارات فوتبال پاس در اوایل انتقالش به همدان كثرت تماشاگران بوده است. در همان سال نخست ورزشگاه شهدای قدس مملو از تماشاگر می شد و حتی برج پاستور و بام منازل اطراف استادیوم قدس کیپ تا کیپ تماشاگر بود اما در این دو سه سال اخیر این شرایط را دیگر شاهد نیستیم. وضعیتی که آن زمان در اقبال عمومی شاهد بودیم هم اینک دیده نمی شود. روزهایی که بلیت دو هزار تومانی ورزشگاه را 20 هزار تومان خرید و فروش می کردند. این نهایت علاقه عاشقانه همدانی ها به تماشای فوتبال بود.
اما امروزه بارها در مقابل تلويزيون ريسه ميرویم و سيردل به ورزشگاه خالي قدس ميخنديم. چقدر تاسف بار است مقايسه ورزشگاه آن زمان قدس با ورزشگاه لخت و عور این روزهای قدس! در گذر در میانه این سال ها هم با ترفندهاي ناكام در زمينه جذب تماشاگران از قبيل اهداي جوایز هم با اتكا به شور و اشتياق عمومي براي راهيابي به استاديوم قدس، ژستي فاتحانه به خود ميگرفتيم. اما امروز در گذر زمان، از آن همه تفاخر چه مانده است؟
2 - هفته های اخیر لیگ دسته یک به میزبانی نمایندگان همدان در شرايطي برگزار شد كه از دو دیدار خانگی پاس و الوند، تنها كمتر از یک هزار نفر ديدن كردند! ورزشگاه روز به روز خاليتر ميشود و اين روند در ليگ امسال شتاب وحشتناكي گرفته است.
اينكه تنها 500 نفر به تماشاي بازي پاس نیمه قدرتی و الوند مدعي قهرماني بنشينند، مساله به شدت عجيبي است كه جاي هيچ توجيهي ندارد. الوند در اوج دوران آمادگياش به عنوان مدعي قهرماني نتوانسته خیل گسترده تماشاگران را در بازی خانگيشان به ورزشگاه بكشانند. آيا اين فاجعه نيست؟
البته شرایط الوند بسیار بهتر از پاسی ها است و توقع آنچنان بالایی از این تیم نمی رود. این پاسی ها هستند که درسال های اخیر با ایجاد فضایی بی اعتمادی، تماشاگران دلسرد شوند. وعده های مدعی بودن و لیگ برتری شدن پاس بدجوری بر تشدید بی اعتمادی هواداران این تیم که با این امید روی سکوها نشستند، افزود.
در واقع پاس باعث شد تا تماشاگران با ورزشگاه قهر کنند!
3 - ترديدي وجود ندارد كه جوش و خروش عمومي نسبت به فوتبال درهمدان خاموش و يا حتي كمرنگ نشده است. مردم همچنان عاشقانه فوتبال را دوست دارند و اين را ميتوان از حساسيت فراواني كه در لايههاي گوناگون جامعه وجود دارد، به سهولت دريافت.
ريزترين تحولات اين فوتبال با سريعترين واكنشهاي عمومي همراه است و حساسيتهاي اجتماعي در قبال وقايع اين حوزه چنان شدت و حدت دارد كه با یک جابجایی در جدول و سقوط به رده های پایین تر اظهارنظرهای متعدد و وافر در محافل عمومی را مشاهده ميكنیم. با وجود اين همه اشتياق، ايراد كار كجاست كه جمع تماشاگران رقابتهاي يك هفته از ليگ دسته یک فوتبال کشور در همدان از رقم شرمآور 500 نفر تجاوز نميكند؟
4 - به طور قطع و يقين بايد ريشه اين اتفاقات را در سومديريت مسوولان رصد كرد. ايمان داريم كه در صورت بررسي آماري، بدترين نوع برگزاري مسابقات ليگ طي سالهاي گذشته از لحاظ زماني متعلق به فصل جاری خواهد بود. انجام رقابتها در روزهاي مياني هفته و در بدترين ساعات ممكن، منجر به گريز تماشاگران از استاديوم شده است.
گاهي ساعت انجام بازيهاي مهم چنان نامناسب است كه حتي تماشاي تلويزيوني رقابتها براي عده زيادي از فوتبالدوستان مقدور نيست. مسلم است كه در شهری با وجود 113 هزار دانشآموز و دانشجو، شاغل اداري و نظامي با میانگین سنی 14 تا 29 سال، رقابتهاي ساعت بعدازظهر با كمترين اقبال ممكن روبهرو ميشود. آيا دوستاني كه از سر خوشذوقي براي اواسط هفته بازي گذاشتهاند، پاسخي براي اين مشكل بزرگ دارند؟ آيا اصولا آنها خود را موظف به پاسخگويي ميدانند؟
5- اکنون باید به این مهم توجه داشت که فوتبال نتیجه گرا شده و تماشاگران طاقت باخت متعدد را ندارند.
این فوتبال نتیجه گرا اگر به شکست و ناکامی تداوم یابد، به ترك عادت پسنديده استاديوم رفتن در ميان جوانان و ساير هواداران فوتبال خواهد انجاميد. شاید الوند اکنون در همین ابتدای کار با درخشش در لیگ و جام حذفی فضایی را ایجاد کند تا هواداران با شوق بیشتری برای تماشای بازی این تیم که نتایج خوبی را به دست آورده، به ورزشگاه بیایند اما عکس آن، در پاس شرایط به گونه ای رقم خورده که تماشاگران بازهم ساز ناکامی سربدهند و از نتیجه گرفتن این تیم در فصل جاری بدبین شوند. در واقع پاسی ها اگر می خواهند در فصل جاری شمار زیادی از تماشاگران را در ورزشگاه مشاهده کنند باید پیروز شوند و به رده های بالای جدول بازگردند.
در مجموع عدم توانايي مدیریت فوتبال در کنار حوزه هایی نظیر فرهنگ سازی در فوتبال جهت ساماندهي و تزریق عشق و علاقه مردم به تماشای بازی های نماینده شهرشان و نیز عدم برنامه ریزی و ضرورت حضور مسوولان ارشد اجرایی استان و صاحبان اصلي فوتبال در ميادين ورزشي
موجب شده تا مردان مستطیل سبز از حداقل استقبال و حمایت تماشاگران برخوردار باشند. اين سنت غيرمباركي است كه آقایان مسوول براي آينده فوتبال به ارث می گذارند.
نویسنده: میثم ناصرنژاد