اندر حکایت هیئت مدیره باشگاه پاس همدان؛
پُز عالی جیب خالی و یک عمر بیخیالی
- توضیحات
- نمایش از یکشنبه, 02 تیر 1392 13:59
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 1724
به جرات میتوان عمدهترین ضعف تیم فوتبال پاس همدان در فصل جاری را عملکرد ضعیف و بیتفاوتی برخی اعضای تاثیرگذار هیئت مدیره پاس نسبت به شرایط این تیم دانست.
به گزارش "همدان فوتبال"، وقتی که تیم بزرگ و پرافتخار پاس به همدان منتقل شد، همه مسئولان مشتاق و پیگیر وضعیت این تیم بودند و از پاس به نام موتور توسعه ورزش استان نام میبردند، اما آرام آرام و با کم رنگ شدن اشتیاق حضور در لیگ برتر و با سوء مدیریتها نهایتا پاس بزرگ به دسته اول سقوط کرد.
اکنون که پس از دوسال تلاش و برنامهریزی، امکان صعود پاس به لیگ برتر میسر گشته، اقدامی درخور و شایسته از سوی متولیان امر صورت نمیگیرد؛ در جایی که حریف پاس در مرحله پلیآف به بازیکنانش قول پرداخت پاداش 20 میلیون تومانی در صورت صعود به لیگ برتر را داده، بازیکنان پاس در حدود 30درصد از قرارداد فصل قبل خود را دریافت کرده اند.
این شرایط در حالی است که حتی در زمان استانداری پیریایی که برخی نسبت به بیتفاوتی وی نسبت به تیم فوتبال پاس همدان انتقاد داشتند، تا اینجای فصل بیش از 70 درصد قرارداد بازیکنان پرداخت شده بود.
علیمحمد آزاد، استاندار همدان که عنوان ریاست هیئت مدیره را با خواد یدک میکشد، حتی در یک دیدار رسمی از مسابقات این فصل تیم فوتبال پاس در ورزشگاه حضور پیدا نکرد تا در برابر مسئولیتش در تیم فوتبال پاس که به نام 8هزار شهید گلکون کفن استان همدان مزین گردیده، هیچ واکنشی نداشته باشد.
مشکلات مالی هم که در این سالها همواره گریبانگیر باشگاه پاس بوده، در فصل جاری شدت گرفت؛ بدهیهای سالهای گذشته که مدام برای پاس در طول فصل با صدور آراء مختلف و تهدیدهای گوناگون به ممنوعیت از فعالیت و کسر امتیاز از یک سو و مطالبات جاری بازیکنان و عوامل از سویی دیگر، دست در دست هم دادند تا چندبن مرحله شاهد اعتصاب بازیکنان و تعطیلی تمرینات باشیم.
حال اینکه مبالغی هم که به تیم تزریق شد همه از اعتبارات کشوری از جمله وزارت ورزش و معاونت راهبردی ریاست جمهوری بود که با پیگیریهای امیر خجسته، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی و سیدعبدی افتخاری، مدیرکل ورزش و جوانان استان، وصول و هزینه شد.
در حالی که انتظار میرفت استاندار همدان به عنوان رئیس هیئت مدیره برنامههای مختلف و پیگیریهای متناوب در جهت جذب اعتبار برای تیم پاس را در دستور کار داشته باشد، این امیر خجسته بود که بارها و بارها با مکاتبه و جلسات حضوری از دکتر عباسی، وزیر ورزش و دکتر مرادی معاون رئیس جمهور، پیگیر جذب تخصیص برای هزینهکرد در باشگاه پاس شد.
مراجعات مدیرعامل پاس به دفتر استاندار جهت طرح مسائل و مشکلات، در اغلب اوقات با عدم موفقیت همراه بود و برخی از معاونین استاندار نیز یا به این حوزه ورود نمیکردند و یا اگر ورود میکردند، بیشتر دنبال مهرهچینی در باشگاه پاس و کسب کرسی برای جانشانی مدیرعامل در آینده نزدیک بودند.
متاسفانه ورود افراد رده بالای سیاسی در هیئت مدیره باشگاه پاس، بیشتر از اینکه موجب ارتقاء وضعیت باشگاه پاس شود، به سبب کمبود وقت نزد اغلب اعضاء از یک سو و بیتوجهی در پیگیری امورات از سویی دیگر، تضعیف جایگاه هیئت مدیره و در نهایت تنزیل جایگاه این تیم در فوتبال کشور را در پی داشت.
در این خصوص مسئولان استان قم پس از انتقال صبا به این استان تدبیر خوبی را اندیشیدند؛ مقامات استانی و سیاسی در جایگاه مجمع باشگاه قرار گرفته و سیاستهای کلی را طرح ریزی میکنند و افراد توانمند در حوزه های فنی، اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی، هیئت مدیره باشگاه را تشکیل دادهاند که این مساله موجب موفقیت صبا در لیگ برتر در سالهای اخیر نیز شده و از این تیم میتوان به عنوان تنها تیم موفق در بین تیمهای منتقل شده به شهرستانها در راستای سیاست تمرکز زدایی دولت نهم و دهم نام برد.
اکنون نیز شرایط پاس بسیار بحرانی است؛ پاس چه در دیدار حساس پلیآف در مقابل ذوبآهن پیروز شود و راهی لیگ برتر شود و چه در دسته اول باقی بماند، برنامهای برای فصل آینده ندارد؛ مدیرعامل باشگاه که با حکم کمیته انضباطی در خصوص پرونده بزرگ تبانی در فوتبال کشور محروم شده بود، به کمیته استیناف شکایت کرده و فعلا چشم انتظار عفو کمیته استیناف است تا بتواند براي فصل آينده برنامهريزي نمايد.
با توجه به نزدیک شدن به پایان کار دولت دهم و تغییرات گستره قابل پیش بینی در سطوح مختلف مدیریتی در کشور، به طور حتم 4 نفر از 5 عضو هیئت مدیره پاس، جایگاه اجرایی خود را از دست خواهند داد و به این ترتیب از هیئت مدیره پاس کنار خواهند رفت.
در این بین تنها امیر خجسته، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی است که جایگاهش در هیئت مدیره پاس با توجه به تغییرات دولتی متزلزل نخواهد شد و وی نیز به سبب شرایط کاری چون در جایگاه اجرایی قرار ندارد، عملا نمیتواند برنامهریزی خاصی برای آینده تیم فوتبال پاس از هماکنون داشته باشد.
مسئولان فعلی پاس از جمله سایر اعضای هیئت مدیره نیز از آنجایی که میدانند رفتنی هستند و در دولت بعدی از جایگاه فعلی برخوردار نخواهند بود، به طور کلی پاس را رها کردهاند و در خاطر ندارند، که با چه سر و صدایی امتیاز این تیم به همدان منتقل شد و چه زحماتی در راه موفقیت و خفظ این تیم کشیده شده است.
جالب آن است که همین افراد که در بیخیالی کامل بسر میبرند، در تنها حضور خود در جمع سبزپوشان، با ادعایی در حد مدیریت باشگاه رئال مادرید که 60 درصد قرارداد بازیکنانش را پیش از شروع فصل میپردازد، صحبت میکردند و جای تعجب ندارد که اگر پاس در بازی چهارشنبه موفق شده و روانه لیگ برتر شود، دستهایشان را در جیب کرده و با ژستی خاص مدیران موفق فوتبالی، از رقم خوردن این نتیجه در سایه حمایتهای بی دریغ خودشان سخن برانند.
نویسنده: علی ثقفی-مدیر "همدان فوتبال"
نظرات
فید آر اس اس برای نظرات به این ارسال