اولیایی: شیوه وزیر درباره استقلال غلط است
- توضیحات
- نمایش از دوشنبه, 17 خرداد 1395 17:28
- دسته: فوتبال ایران
- بازدید: 1114
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت:آقایان هنوز فکر می کنند که کل ورزش ستاد است و با بخشنامه و دستورالعمل کارها درست می شود.
به گزارش "همدان فوتبال"؛ مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت:آقایان هنوز فکر می کنند که کل ورزش ستاد است و با بخشنامه و دستورالعمل کارها درست می شود.
کاظم اولیایی درباره دستور وزیر ورزش به باشگاه استقلال در ارتباط با توقف یارگیری اظهار داشت: جناب وزیر چون از دانشگاه آمده و از علمای دانشگاه است در امر ستادی و تئوری ورزش بسیار توانمند است و مدرس است و بسیاری از مسایل را تدریس کرده است اما ورزش ابعاد اجرای اش به مراتب گسترده تر است و چون ایشان در حوزه اجرا نبوده است شرایطی را بوجود آورده که خودش با مشکل برخورد کرده است. چون هیأت مدیره باشگاه ها فرمایشی هستند این خلاف جهت توسعه است. در تمام دنیا هسته مرکزی ورزش حرفه ای و قهرمانی باشگاه ها هستند و آقایان هنوز به این مهم نرسیده اند و فکر می کنند که کل ورزش ستاد است و با بخشنامه و دستورالعمل درست می شود.
وی افزود: این ضعف در دولت های گذشته هم بوده و ما توقع داشتیم که با ورود یک وزیر متخصص این ضعف برطرف شود. اما قوی تر شده است. زیرساخت اصلی ورزش در حوزه قهرمانی باشگاه ها هستند. مادامی که باشگاه ها را به رسمیت نشناسیم و ساختار آن را قبول نکنیم با چنین مشکلاتی مواجه می شویم. همان کی روشی که آقایان با آن مخالف هستند در سطح ملی و در رنکینگ فیفا کاری کرده که تیم ملی ما در صدر جدول آسیاست. اما در بین باشگاه های آسیایی ما جزو هشت تیم اول آسیا هم نیستیم. این درحالی است که ما چهار نماینده در لیگ قهرمانان آسیا داشتیم که هزینه های زیادی هم برای آنها صورت گرفت. این جزو افتخارات ما بود که در این دوره چهار سهمیه داشتیم. حالا هم که شنیده ایم به خاطر همین غیبت در مرحله یک چهارم نهایی قرار است از سهمیه مان هم کاسته شود. این است که می گوییم باشگاه ها را بد اداره می کنیم.
مدیرعامل اسبق استقلال ادامه داد: وقتی باشگاه بد اداره شود و چون همین باشگاه بستر اصلی ورزش و یا همان بتن پی ساختمان محسوب می شود پس تا ثریا می رود دیوار کج. مادامی که هویت باشگاهی مان روشن نشود و استحکام در باشگاه نداشته باشیم در سایر بخش های قهرمانی هم دچار مشکل می شویم.
اولیایی در این باره که فیفا تاکید دارد دولت ها نباید در ورزش قهرمانی دخالت کنند، توضیح داد: این حرف درستی است. اما اگر ما به این موضوع هم فکر نکنیم ابتدا باید به ساختار قانون اساسی و نظرات مقامات کشور نگاه کنیم. سرانجام پس از 37 سال ما شعار خصوصی سازی و اداره مملکت به دست مردم و مردم سالاری سر داده ایم. اینکه نه تابع قانون اساسی باشیم و نه به دستورات دولت توجه کنیم و می بینیم که باشگاه با دستور مستقیم وزیر ورزش اداره می شوند ضعف عمده ای است که امیدواریم هرچه زودتر این ضعف برطرف شود. مادامی که این ضعف برطرف نشود ما جایگاه مان را در سطح آسیا و جهان پیدا نخواهیم کرد.
وی ادامه داد:نباید فقط به رنکینگ تیم های ملی مان دلخوش باشیم. ما باید از کمیت به کیفیت برسیم. در زمان حکومت گذشته هم که ما ورزش را معرفی کردیم به یاد دارید که برای به دست آوردن برخی مدال ها و عناوین هزینه های زیادی می شد اما همان مدال پس از به دست آوردن پیامد نداشت چون فقط برای یک نفر هزینه شده. به طور مثال تیمور غیاثی که مدال آسیا را کسب کرد ما دیگر هرگز در پرش ارتفاع به مدال دست پیدا نکردیم. چون ورزش دو و میدانی را به طور ساختاری پیگیری نکردیم و فقط به فرد توجه کردیم. ما نیاز به حمایت ساختاری داریم. در حمایت ساختاری فوتبال که فیفا هم آن را قبول دارد و نیاز کشور ما هم محسوب می شود تا به توسعه دست پیدا کنیم این است که فوتبال در بخش خصوصی و حوزه باشگاهی اش تعریف شود. کاری که ما آن را انجام نداده ایم. اولین وظیفه وزارت ورزش این است که ساختار یا اساسنامه ای را برای باشگاه ها تعریف کند تا باشگاه ها بتوانند در همان مسیر حرکت کنند.
اولیایی درباره اینکه سرمربی استقلال را هم وزیر ورزش تایید کرد تا حکمش امضا شود گفت: این شیوه، شیوه بسیار غلطی است و حاصل آن هم همین اتفاقاتی است که در سال های اخیر شاهدش بودیم و حالا هم هیچ نماینده ای در جمع هشت تیم برتر آسیا نداریم. در حالی که در رده ملی در آسیا اول هستیم ولی در باشگاه ها خیر. مشخص می شود که ضعف در بخش باشگاهی ما هم وجود دارد و هم با این رفتارها بیشتر می شود.