با اسید آمده بودند دفتر عزیز محمدی
میخواستند با تیر مرا بزنند!
- توضیحات
- نمایش از چهارشنبه, 26 تیر 1392 16:19
- دسته: مصاحبه
- بازدید: 867
دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای فوتبال گفت که حکم ممنوعالفعالیت بودن ۱۷ مربی از سوی محاکم قضایی صادر شده و این افراد نمیتوانند مربیگری کنند.
به گزارش "همدان فوتبال"، حجت الاسلام علیرضا علیپور، دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای فوتبال در گفتوگویی تفصیلی در مورد فوتبال در ماه رمضان و ممنوعیت تمرین تیمها پیش از ظهر، اتفاقات نقل و انتقالات فصل جاری و مربیان ممنوع الفعالیت صحبت کرد. علیپور از ممنوعیت حضور یکی از اطرافیان قلعهنویی در اماکن ورزشی صحبت کرد و در مورد بدهی باشگاهها و تبعات پرداخت نشدن آنها هشدار داد.گفتوگوی تفصیلی را با علیپور را در زیر میخوانید.
*در ماه مبارک رمضان قرار داریم و ابتدا میخواهیم کمی در این باره صحبت کنیم.
علیپور: تا چند سال پیش یک بازیکن مسلمان در لیگ انگلیس بازی میکرد اما در حال حاضر40 بازیکن در این لیگ حضور دارند، آن هم لیگی که بازیهایش پرفشار است و تیمهایش تمرینات سنگینی را برگزار میکنند. با این وجود یک بازیکن مسلمان شرط میگذارد و میگوید به شرطی در یک تیم انگلیسی بازی میکند که بتواند به شعائر دینیاش بپردازد. در قراردادهای ما اما این موضوع مغفول مانده است. دلیلش هم این است که اکثریت بازیکنان ما مسلمان و شیعه هستند و خودشان به این مسائل پایبندند. فدراسیون فوتبال به عنوان نهاد حاکمیتی در فوتبال ایران این وظیفه را دارد و جزو اساسنامهاش است.
فیفا هم اصرار دارد که عرف منطقهای هر کشور در کنار فوتبال لحاظ شود یعنی نمیتوانیم بازیکنی که روزه دارد را تنبیه و یا کسی که مسیحی است و روزه نمیگیرد را جریمه کنیم. کسی هم که مسلمان نیست باید به عرف کشوری مانند ایران احترام بگذارد. عرف این است که نباید به روزهخواری تظاهر کند.
در نامهای که به باشگاهها ارسال کردیم گفتیم تیمها میتوانند نزدیک افطار تمرین کنند تا اگر کسی میخواهد روزه بگیرد بتواند این کار را انجام دهد هرچند باید این موضوع را واقعیتر کنیم. چطور در فوتبال جزیره 40 مسلمان پای دین و روزه خود میایستند؟ اگر در کشور ما که مطلق شیعه هستند قبل از ظهر تمرین گذاشته شود باید فاتحه مسلمانی مربی، مدیرعامل و هیئت مدیره آن را خواند. اگر کسی مراعات نکند و قبل از ظهر تمرین را برگزار کند به شدت برخورد میکنیم و این کار پذیرفتنی نیست. برگزاری یک روز تمرین پیش از ظهر هم در شأن دوستانی که با عنایت به خدا و امام زمان برنده میشوند، نیست.
*با باشگاههایی که پیش از ظهر تمرین کردند برخورد داشتید؟
علیپور: بله، از آنها توضیح خواستیم. از دوستان انتظار نمیرود با رویکرد اسلامی و بچه مسلمانی به این چیزها دقت نکنند. به دلیل اینکه 4 بازیکن تیم نوجوانان تهرانی هستند از مسئولان این تیم خواستیم صبح زود این بازیکنان را به سمت کرج یا شهریار ببرند و اینگونه روزهشان را افطار کنند و مرتکب گناه نشده باشند. اگر آنها در تهران بمانند و به خاطر تمرین روزه خود را بخورند باید 61 روز برای هر روز آن کفاره بدهند.
*نقل و انتقالات لیگ برتر به پایان رسید. گزارشی از تخلفات در این زمینه به شما رسیده است؟
علیپور: امسال سازمان لیگ 2 رویکرد اساسی داشت. یکی تغییر فرمت قراردادها که مبتنی بر تغییرات آییننامه نقل و انتقالات است. من در این زمینه مشکلات زیادی را پیشبینی میکردم و میکنم که نمونه آن هم مشکلات قرارداد خلیلزاده و دهنوی است. این تغییر فرمتها زمینه سوء استفاده را برای برخی دلالان و مدیربرنامهها فراهم کرده بود که الیته در ابتدای کار تقریبا جلوی آن را گرفتیم.
از اعضای هیئت رئیسه درخواست کردیم ماده واحدهای را تصویب کنند و براساس آن اگر بازیکنی بیشتر از یک قرارداد داشته باشد؛ اولین قراردادی که ثبت میکند به رسمیت شناخته میشود. همچنین به تناسب هر کدام از قراردادهایی که بازیکن با تیمها میبندد 50 درصد جریمه میشود و این جریمه باید در وجه باشگاه مقابل واریز شود. در صورتی که بازیکن رضایتنامه باشگاهی که با آن قرارداد دارد را نگیرد، علاوه بر اینکه مدیربرنامه او قطعا محروم میشود از ثبت قرارداد خود بازیکن هم به مدت نیم فصل تا یک فصل جلوگیری میشود. اینها علاوه بر جریمه نقدی است.
با این اقدامات تقریبا توانستیم بعضی از اتفاقات را مهار کنیم و در حال حاضر تنها بر سر 2 پرونده در کمیته انضباطی کشمکش وجود دارد.
* اما در حال حاضر برای قاسم دهنوی تنها جریمه نقدی در نظر گرفته شده و محرومیتی شامل او نشده است.
علیپور: برای دهنوی تنها روی یک شکایت او حکم داده شده . حکم دهنوی بستگی به این دارد که کدام باشگاه شکایت کرده باشد؛ پرسپولیس یا سپاهان. با توجه به اینکه اتحادیه باشگاهها اتحادیه مدیران است خواستیم در این زمینه ریش سفیدی کنند و جلسهای میان رحیمی و شهبازی در مورد وضعیت خلیلزاده برگزار شد. گفتیم اگر خودتان به توافق رسیدید که هیچ اگر هم به توافق نرسیدند، مجبوریم برای اینکه از سوء استفاده برخی افراد جلوگیری کنیم، اقداماتی انجام دهیم. در چنین وضعیتی هم بازیکن از بازی و هم 2 باشگاه از جذب یک سهمیه در نقل و انتقالات محروم میشوند.
*قانون سقف قرارداد در نقل و انتقالات امسال برداشته شد، این موضوع را چگونه ارزیابی میکنید؟
علیپور: در مورد سقف نیز جهش بلندی را میبینیم و این از نظر ما به مرحله خوبی نمیرسد. دلیلش این است که برخی از مدیران تعهداتی را برای باشگاهشان ایجاد کردهاند. بازیکن 300 میلیونی را با 800 میلیون جذب میکنند و یا بازیکن دیگری که در تیم خودش 400 میلیون میگرفت با پیشنهاد یک میلیارد و 200 میلیونی جذب میشود.
درست است که سقف قرارداد نداریم ولی سقف بودجه باشگاه داریم. قراردادهایی که باشگاهها میآورند را جمع میزنیم و کل پولی که در مجموعه قراردادها هزینه میکنند باید به مرز 60 درصد بودجهشان برسد و باید مشخص کنند برای آکادمی، پوشاک، ایاب ذهاب بیمه و ... چه هزینههایی میکنند. ضمن اینکه آن هیئت مدیرهای که برنامه باشگاه را تایید می کند باید افراد معتبری باشند و بتوانند برای این پولهایی که تحت عنوان قرارداد گذاشته شده تضمین بدهند.
اگر هیئت رئیسه سازمان لیگ به این جمع بندی رسید که این اعضا میتوانند تضمین بدهند مجوز حضور تیمها صادر میشود اگر نه به باشگاهها اعلام میشود که مبتنی بر درآمد واقعی هزینهها را کم کنند. در این صورت اگر باشگاه نتواند بیش از 50 درصد پرداخت کند و بازیکنی قراردادش یک میلیارد باشد؛ خود به خود این قرارداد تبدیل به 500 میلیون میشود. بازیکن هم حق اعتراض ندارد زیرا فرصت نقل و انتقالات به پایان رسیده و باید در همان باشگاه بازی کند.
*با این شرایط حق بازیکنان ضایع نمیشود؟
علیپور: خیر، به جز تعداد انگشت شماری از بازیکنان بقیه حقشان این قیمت نیست. شفاف حرف بزنیم. اگر شجاع خلیلزاده در مس حضور داشت و قراردادش 600 میلیون بود همه این مبلغ را میگرفت اما حالا که بیشتر از این قرارداد بسته اگر جریمه شود همین پولی که از مس میگرفت را دریافت میکند. اگر قاسم دهنوی در تراکتورسازی یا مس کرمان 600میلیون میگرفته و حالا با قراردادی بالاتر به پرسپولیس پیوسته، اگر جریمه شود همان مبلغ واقعی که قبلا دریافت کرده؛ دستش را میگیرد.
به دلیل اینکه این موضوع مصوبه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و کمیته استانداردسازی صدور مجوز حرفهای فیفا و AFC است چاره دیگری نداریم. از سال آینده یک بانک معتبر باید برای باشگاهها وجه الضمان بگذارد و در صورتی که پولها از سوی باشگاه پرداخت نشد؛ بانک باید آن را پرداخت کند. تضمین بانکی و بیمه الزامآور خواهد شد تاهم خود بازیکن بیمه و هم اصل قراردادش تضمین شود. در حال حاضر اسما سقف قرارداد برداشته شده ولی رسما وضعیت بدتر شده زیرا باشگاههایی که احکامی تا 20-25 میلیون تا اتمام سال 91 علیه آنها وجود دارد در فصل جدید نیز 35 میلیون دیگر تعهد ایجاد میکنند.
این باشگاه از کجا میخواهد این مبلغ را پرداخت کند؟ کمیته انضباطی هم حکم داده قرارداد تیمهای بدهکار ثبت نمیشود. در این شرایط چاره چیست؟ راه حل این است که اگر تیمی فکر میکند آورده سال جاری آن 30 میلیارد است باید 10 میلیارد آن را به بدهی گذشتهاش اختصاص دهد. این مبلغ را چگونه باید کنار بگذارند؟ باید از تمام قراردادها کم و طلب گذشته را پرداخت کنند.
*با توجه به نامهای که فیفا ارسال کرده بود تا چه اندازه این احتمال وجود دارد که در زمینه بدهی باشگاهها وعدههایی که داده میشود عملی شود؟
علیپور: ما راهی غیر از این نداریم.
*باید باور کنیم که این امکان وجود دارد از لیگ ما تیمی حذف شود؟
علیپور: بله، اینکه معتقدم این اتفاق میافتد به این دلیل است که اختیار دست ما نیست. اگر در محدوده مرزهای جمهوری اسلامی ایران بود باور نداشتم که این اتفاق رخ خواهد داد اما دست ما نیست این جزو الزامات خود AFC است. آن سالی که استقلال مدارکش را برای حضور در آسیا نفرستاده بود و از لیگ قهرمانان کنار گذاشته شد مگر به تعداد تماشاگران 30 میلیونی این تیم نگاه کردند؟
*AFC تا چه زمانی مهلت داده که بدهی باشگاهها پرداخت شود؟
علیپور: همین الان اعلام کرده و جزو الزامات ما است. یکشنبه در فدراسیون فوتبال جلسهای بود تا درمورد همین موضوع تعیین تکلیف شود. فدراسیون فوتبال به عنوان مقام بالادستی میتواند تصمیم بگیرد و یا باشگاهها را مقید کند و یا شرط بگذارد تا بدهیهایشان را صاف کنند.
*این امکان وجود ندارد که باشگاهها سند سازی کنند؟
علیپور: اصلا سندی نیست. وقتی بازرسان AFC بیایند نگاه میکنند که چند حکم انضباطی علیه هر باشگاه صادر شده و آنها را بررسی میکنند. ضمن اینکه آنها بدهی باشگاهها به اشخاص ثالث را هم در نظر میگیرند و بر اساس آن میگویند که باشگاههای بدهکار نمیتوانند در لیگ شرکت کنند. در این حالت یا یک تیم دیگر باید جایگزین شود و یا تعداد تیمها را باید کم کرد.
*گفته میشود در حال حاضر بدهی برخی باشگاهها نزدیک 40 - 50 میلیارد است. در صورت پرداخت نشدن این میزان پول این تیمها حذف میشوند؟
علیپور: شاید آنها وجودش را داشته باشند و بتوانند این میزان پول را بیاورند. نمیتوانیم از حالا پیشداوری کنیم ولی این مواردی که گفتم اجرایی خواهد شد زیرا اختیارش از دست فدراسیون و سازمان لیگ خارج است و به جدیت AFC برمیگردد. اگر در این مسیر وارد نشویم ما را وارد میکنند و چارهای هم نداریم. نقشه راه این است که یا طلبکاران از طلبشان بگذرند و رضایت بدهند و یا اینکه تخفیف بدهند.
*چه زمانی حذف برخی تیمها اعلام میشود؟
علیپور: یکشنبه آخرین فرصت دریافت اسناد بود. تا شروع لیگ چند روز زمان داریم و ممکن است باشگاهها اقدامی کنند. چند روز پیش باشگاهی معادل حکم انضباطی چک آورده بود و ما فرستادیم به کمیته انضباطی و گفتیم اگر کمیته انضباطی قبول کند و نامهای رسمی با امضای دبیرکل به ما زده شود ما قبول میکنیم.
*علاوه بر تیمها افرادی هم هستند که احتمال کنار گذاشته شدنشان از لیگ وجود داشته باشد؟
علیپور: براساس فرمت مالی که وجود دارد هر بازیکنی که به تیم دیگری انتقال پیدا میکند، باید اعلام کند که به باشگاه بدهی ندارد و از باشگاه هم طلبی ندارد و این مسئله باید به امضای خود بازیکن، باشگاه گیرنده و باشگاه سال گذشته برسد. از طرفی بازیکن و مربی هم باید حتما مفاصا حساب خود را اعلام کنند، در غیر این صورت قراردادشان ثبت نمیشود.
* مواردی مانند دوپینگ، زد و بند و سوء جریان مالی کسی را تهدید میکند و امکان دارد به این دلایل فردی از فعالیت محروم شود؟
علیپور: بله.
*نام فرهاد کاظمی به عنوان یکی از افرادی که ممنوعالفعالیت است مطرح شده، همین گونه است؟
علیپور: معلوم نیست قطعی محروم باشد ولی پرونده او در حال بررسی است.
*یعنی پیکان باید دنبال مربی دیگری باشد؟
علیپور: نمیدانم. به هر حال با شرایط فعلی ما رسما و کتبا و محرمانه ابلاغ کردهایم. دوست دارند تمکین کنند دوست ندارند نکنند.
*باشگاه پیکان در همین زمینه بیانیهای را روی سایت خود گذاشته و همچنین فرهاد کاظمی هم گفته بود مسائلی را در مورد شما در جام جهانی آلمان افشا خواهد کرد. در این رابطه توضیح دهید.
علیپور: آلمان سند افتخاری در زندگی شخصیام است. اگر 100 سال دیگر در فوتبال باشم و قرار باشد جام جهانی در آلمان برگزار شود به آن افتخار میکنم. آن پروژه عظیم را با همکاری دولت وقت انجام دادیم و اگر امیدی در برابر خدا و کشور و مردم داشته باشم همان کاری است که در آلمان انجام دادیم. تنها من نبودم و دیگران بودند ولی نام من بیشتر مطرح شد.
اشخاص دیگری هم بودند که چنین ادعاهایی داشتند. اینجا اعلام میکنم که درِ بازرسی کل کشور باز است. دادگاه ویژه روحانیت در خیابان مقدس اردبیلی، زعفرانیه، جنب فرمانداری شمیرانات است. از 118 هم بپرسند تلفنش را میدهد. درِ حراست مرکزی وزارت ورزش هم باز است. درهای معاونت تهذیب و اخلاق حوزه علمیه قم هم باز است و آنجا پرونده پرسنلی نیز داریم. حتی وارد سایت حوزه علمیه قم شوند میتوانند اینترنتی از یک شخص شکایت کنند.
درهای تمام خبرگزاریها هم باز است و از تمام شبکههای صدا و سیما خواهش کردم هر شخصی هر ادعایی علیه بنده داشته باشد را مطرح کنند و من هم قسم میخورم به جرم نشر اکاذیب از آنها شکایت نمیکنم. هر چیزی را حتی اگر در حد شنیدهها باشد اعلام کنند. از سال 85 تا 92 نزدیک به 7 سال گذشته است. چرا حقایق را کتمان میکنند؟ وقتی شخصی متخلف است و مدرک هم داریم چرا می گذارند این فرد فعالیت کند؟ میتوانند در جاهایی که گفتم شکایت کنند حتی اگر خواستند علیه خودم برایشان دادخواست تنظیم میکنم. میگویند علیپور پول برده و اقلام و بلیت فروخته است؛ خب شکایت کنند. خدا جای حق نشسته است. هر که را پاک است از محاسبه چه باک است.
میگویند فلان مربی را توصیه میکنیم. هر کسی هر موردی از من دارد، بگوید اما اگر افرادی که این ادعاها را دارند آنها را مطرح نکنند بزدل هستند. اینها را مطرح کنند تا بررسی شود. ما هم مسئول داریم و فکر نمیکنم کسی باشد که از نیروی متخلفش حمایت کند.
*فرهاد کاظمی در صحبتهایش شما را به مناظره دعوت کرده است.
علیپور: تلویزیون بیکار نیست که بیاید برای ما مناظره بگذارد. ضمن اینکه من در برنامهای به گستردگی نود حاضر شدم و برنامه بیش از 3 ساعت طول کشید. آنجا هم اعلام کردم هر شخصی علیه من ادعایی دارد این تلفنها را باز کنید من آمادگی دارم که بشنوم. با شخص آقای کاظمی بحثی ندارم او انسانی محترم است ولی اعلام میکنم جریانهایی که این ادعاها را دارند بزرگ و کوچکشان و پهلوانانشان جمع شوند و اگر چیزی که گفتیم مستند نیست و خلاف قانون است من در خدمتشان هستم. در جایگاهی هستیم که باید اطلاعرسانی کنیم. شاید این مسائل به بعضیها بر بخورد و به همین دلیل باز هم ملاحظه کردیم و گفتیم مجوزی برای آقای فلانی صادر نشده است اما نگفتیم مجوزی صادر نمیشود.
سال گذشته هم در باشگاه شهرداری تبریز همین حکایت بود. رفتند برای ما پرونده تشکیل دادند و شکایت کردند و ما هم شدیم متشاکی و گفتیم در دادگاه حاضر میشویم و پاسخ میدهیم. آنها هم منطقی هستند اگر تشخیص بدهند کار ما ناحق بوده قطعا برخورد میکنند. ما را ا ز این چیزها نترسانید. من بیشتر از اینها تهدید شدهام. همان زمانی که بحث منشور اخلاقی جدی بود یکی از همین آقایان با آب اسید 1250 آمده بود در اتاق من و عزیز محمدی تا اسید پاشی کند. خیلی اوقات تهدید جانی شدیم. همین امسال در پرونده تبانی یکی از این آقایان دست به اسلحه شده بود با تیر بزند مرا برند، مگر ترسیدیم؟ آنچه انجام میدهیم باورمان است. حاضریم آبرو، سلامتی و جانمان را برای آن بگذاریم.
باشگاه پیکان به جای اینکه بیانیه صادر کند مقرراتی که ابلاغ شده را کاملا مطالعه کند. نگفتیم به جای کاظمی x مربی شود. در کل این 10-12 سال که در فوتبال هستیم اگر یک نفر از مدیران، داوران و مسئولان فدراسیون میداند که چنین درخواستی داشتم بگوید. از دوستان خواهش میکنم به جای این صحبتها و بیانیهها مسئولیت خودشان را انجام دهند. چیزی که در دستشان است سهم کارگران ایران خودرو یا بیتالمال است. کاری نکنند وضعیتشان مانند شهرداری تبریز شود. چه کسی باید جوابگوی آبرو و امکانات از دست رفته شهرداری تبریز باشد؟
پیش از این اعلام کرده بودم و باز هم اعلام میکنم سال گذشته به ما ماموریت دادند 10 ساله گذشته پیکان را بررسی کنیم و این موضوع به ملکیان، مدیرعامل فعلی باشگاه هم بر نمیگردد. این مسدله به 9 سال پیش برمیگردد. در این بررسیها به جای دقیقی رسیدیم نتیجه را هم به بالاترین مقام آنجا به صورت محرمانه اعلام کردیم. در کسب نتایج در زمانی که فرهاد کاظمی شکایت وجود دارد. اگر این پرونده 10 روز یا یک سال آینده به نتیجه برسد چه کسی باید پاسخگوی فرصت از دست رفته تشکیلات تیم پیکان باشد؟ آیا ملکیان پاسخگو خواهد بود و یا نجم الدین خبر دارد که چه اتفاقی رخ داده است؟
*مداحانی هم برای حل مشکل کاظمی وساطت کردند.
علیپور: آنها نوکر دستگاه اهلبیت هستند و برای من هم عزیزند و اگر دست من بود کارشان را انجام میدادم ولی مقررات اینجا چارچوبی دارد. ما بحث شخصی با کسی نداریم. مربیان مشهور دیگری هم بودند که مجوز فعالیتشان در لیگ تایید نشد چرا آنها مصاحبه نکردند؟ اگر بحث ما شخصی بود آنها هم باید مصاحبه میکردند ولی هیچکس نام آنها را متوجه نشد و آبروی آن شخص هم محفوظ ماند و باشگاه هم سراغ مربی دیگری رفت.
به عنوان کسی که موظفیم سلامت فوتبال را تامین کنیم ایستادهایم. برای باشگاه پیکان و فرهاد کاظمی احترام قائلیم ولی در وضعیت فعلی شرایط همکاری این دو فراهم نیست.
*سال گذشته به دلیل حضور یکی از اطرافیان قلعهنویی در اطراف این تیم تذکر دادید و امسال هم این فرد حضور دارد. آیا در این رابطه اقدامی خواهید داشت؟
علیپور: با کسی تعارف نداریم. باشگاه استقلال زیر نظر وزارت ورزش فعالیت میکند و تا جایی که ما در جریان هستیم در جلسه رسمی کمیته مبارزه با مفاسد ورزشی که در حد وزارتخانه تشکیل شد این پرونده مطرح و نامهای رسمی به رئیس هیات مدیره و مدیرعامل باشگاه ابلاغ شد و رونوشتی از آن را هم به ما دادند که شخصی با این مشخصات حق حضور در زمینهای ورزشی را ندارد.
میدانم مدیرعامل باشگاه استقلال به قلعهنویی تذکر داده و قلعهنویی گفته که این آقا در زندگی شخصیاش است و خبر داریم برای اینکه این فرد سر تمرین نیاید تذکرات لازم داده شده است. اگر آنها بر موضع خود اصرار داشته باشند تصمیم دیگری خواهیم گرفت.
شکایتهایی علیه ایشان مطرح شده و چند بازیکن معروف استقلال گزارشهایی دادند و این پرونده مفتوح است. اگر آنچه آنها گفتهاند صحت داشته باشد قطعا تصمیم دیگری گرفته خواهد شد.
*مدیران سرخابی چند وقتی است که باز هم علیه یکدیگر مصاحبه میکنند. آنها تاکنون از هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای تذکر نگرفتهاند؟
علیپور: در کار بزرگان دخالت نمیکنیم. فتحاللهزاده از موسفیدان فوتبال و رویانیان هم از مدیران موفق کشور است. من با هرکدام از این 2 نفر صحبت کردم و آنها پذیرفتند این مباحث نباشد و از همدیگر هم بازیکن نگیرند اما اینکه در ادبیاتشان با هم شوخی میکنند شاید به جنبه شخصیشان برمیگردد. طبق مفاد بند 1 ماده 8 آییننامه باشگاهها با همدیگر و با لیگ، اشخاص حقیقی و حقوقی حق ندارند علیه دیگران صحبت کنند.
*حضور هفته گذشته شما در دفتر فتحاللهزاده نیز به همین موضوع مربوط بود؟
علیپور: خیر، آن روز من با کسی دیگری آنجا وعده داشتم.
* هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای 17 مربی را ممنوعالفعالیت کرده است، در این باره صحبت کنید.
علیپور: این مربیان افرادی هستند که به دلیل سوءرفتار در گذشته شاکی خصوصی داشتند و به دلیل شکایت خصوصی پرونده آنها از طریق دبیرخانه هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای به دادگاه ارسال شد. محاکم قضایی نیز پس از بررسی برای این افراد حکم صادر کردند. حکم این افراد به تناسب تخلفاتی که انجام دادهاند توسط مراجع قضایی صادر شده و هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای نقشی در آن نداشته است.
*این افراد تا چه زمانی محروم هستند؟
علیپور: این موضوع بستگی به حکمی دارد که برایشان صادر شده است. این 17 مربی همگی مربیان داخلی هستند که نمیتوانند در فوتبال فعالیت کنند. هر گونه اظهارنظر سایر دوستان درباره اینکه مربی ممنوع الفعالیت نیست از روی بیاطلاعی بوده و صحت ندارد.
*مربیان که در لیگ برتر و لیگ یک فعالیت میکنند آیا با خطر محرومیت مواجه هستند؟
علیپور: در خصوص پرونده صلاحیت مربیانی که تقاضای کار دارند رویه اینگونه است که درخواست باشگاهها به ما ارسال میشود و ما نیز از نهادهایی ذیربط میگیریم. افرادی که استعلام آنها مثبت باشد در صورت داشتن صلاحیت فنی و آموزشی که تائید آن با کمیته آموزش است و صلاحیت اخلاقی و رفتاری که تائید آن با کمیته اخلاق و هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای است و نداشتن سایر موارد انضباطی و قضایی میتوانند فعالیت کنند.
در جلسهای که هفته پیش داشتیم 11 مربی شاغل در لیگ برتر و لیگ یک دارای سوابقی بودند و درباره عملکرد آنها در سال گذشته مواردی مطرح شده و در صورتی که در جلسه آینده جمعبندی و اعلام شود که این افراد نمیتوانند مربیگری کنند این موضوع به باشگاهها و خود مربیان اعلام خواهد شد.